Peste 200 de persoane au fost evacuate din locuiţe în Sibiu din cauza ploilor şi a viiturilor

Peste 200 de persoane evacuate din calea apelor, două persoane salvate de viitură dintr-un autoturism şi peste 400 de hectare de teren afectate – aşa arată bilanţul ISU Sibiu în urma ploilor care au căzut în ultimele ore în judeţ.

798 afișări
Imaginea articolului  Peste 200 de persoane au fost evacuate din locuiţe în Sibiu din cauza ploilor şi a viiturilor

Peste 200 de persoane au fost evacuate din locuiţe în Sibiu din cauza ploilor şi a viiturilor

Potrivit reprezentanţilor ISU Sibiu, pe timpul nopţii de luni spre marţi, peste 130 de pompieri au intervenit cu ajutorul a peste 10 autospeciale şi aproape 20 de motopompe pentru evacuarea apei din 36 de gospodării, 21 dintre acestea aflate în localitatea Târnava şi 15 în localitatea Boian.

Pompierii sibieni rămân mobilizaţi în localitatea Boian, unde luni seara au fost evacuate 158 de adulţi şi 50 de copii, din 50 de gospodării.

”În total, pe toată durata manifestării codului portocaliu de inundaţii şi până la această oră, pompierii din cadrul ISU Sibiu şi celorlalte cinci inspectorate aflate în sprijin au intervenit pentru evacuarea apei din 59 de gospodării inundate, aflate pe raza localităţilor Şura Mică, Săcel, Târnava, Copşa Mică, Boian şi Sălişte. De asemenea, două persoane au fost salvate de viitură dintr-un autoturism, peste 200 de persoane au fost evacuate din locuinţe şi afectate peste 400 de hectare de teren”, arată reprezentanţii ISU Sibiu.

Judeţul Sibiu rămâne sub avertizare cod galben de ploi până marţi la ora 23.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici