Peste 36.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri asigură ordinea în minivacanţa de Rusalii

Peste 36.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor asigura ordinea şi liniştea publică, la nivel naţional, de vineri până luni, cu ocazia minivacanţei de Rusalii, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

80 afișări
Imaginea articolului Peste 36.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri asigură ordinea în minivacanţa de Rusalii

Peste 36.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri asigură ordinea în minivacanţa de Rusalii (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Potrivit MAI, începând de vineri şi până luni, 1 iunie, în toată ţara vor fi la serviciu peste 36.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră.

"Principalele misiuni vizează menţinerea ordinii şi siguranţei publice la locurile de desfăşurare a manifestărilor cultural-artistice şi în zonele turistice, fluidizarea circulaţiei rutiere şi prevenirea accidentelor pe drumurile publice", precizează reprezentanţii ministerului.

Aceştia vor fi concentraţi, în special, în zonele în care vor avea loc manifestări publice, în staţiunile turistice de la munte şi de pe litoral, dar şi pe trasee către aceste destinaţii.

Conform MAI, zilnic, vor acţiona aproximativ 21.000 de poliţişti, dintre care 3.000 de poliţişti rutieri, 8.300 de jandarmi, 4.400 de pompieri şi 800 de paramedici care vor lucra pe 270 de ambulanţe.

Şi efectivele Poliţiei de Frontieră au fost suplimentate, pentru asigurarea unui control rapid al documentelor la graniţă. Drept urmare, la punctele de trecere a frontierei vor fi, zilnic, la serviciu, în jur de 2.400 de poliţişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici