Petre Lăzăroiu: M-au interceptat pe siguranţă naţională. Mă uitam în faţa casei dacă sunt mascaţi/ Ce spune despre un posibil dosar pe numele său la DNA

Judecătorul CCR Petre Lăzăroiu a declarat, duminică, faptul că în 2007 a fost interceptat pe un mandat pe siguranţă naţonală, într-un dosar care nu îl viza şi nici până acum nu a fost înştiinţat oficial că a fost ascultat.

4234 afișări
Imaginea articolului Petre Lăzăroiu: M-au interceptat pe siguranţă naţională. Mă uitam în faţa casei dacă sunt mascaţi/ Ce spune despre un posibil dosar pe numele său la DNA

Petre Lăzăroiu: M-au interceptat pe siguranţă naţională. Mă uitam în faţa casei dacă sunt mascaţi

"Asta poate să facă oricând, oricui (n.r.: dosar la DNA). Credeţi că probabil nu avem? În 2007 am fost interceptat cu autorizaţie de la Înalta Curte, pe siguranţă naţională. Îl interceptau pe Borbely. Era atunci o problemă cu directoarea lui de investiţii. Şi eu voiam să cumpăr o cabană de vânătoare, undeva prin Covasna. Şi zic, am şi eu nişte bani în depozit şi mă mut la ţară. Îmi plăcea ideea. Şi l-am întrebat ai? Era prin 2007 când s-a decis ca toate cabanele care nu înghit bani să fie scoase la vânzare. Dacă ai şi dacă e pot fi scoase la vânzare? Zice, lasă-mă să verific. Peste o săptămână îmi zice, domnule nu mi-am imaginat niciodată că sunt câteva de cabane. M-a pus în legătură cu directorul adjunct de la păduri. Şi el mi-a zis, domnule ştiţi că e o problemă, trebuie să facem carte. Am zis scoateţi-o că eu banii pe care îi am (…) şi dacă e, mă mai împrumut la bancă şi dacă nu îmi ajung, atunci asta e, renunţ, dacă nu pot să acopăr cât mi-e plapuma", a declarat Petre Lăzăroiu, la Antena 3.

Judecătorul CCR spune că nici după nouă ani nu a fost anunţat că a fost interceptat.

"Deci acestea erau discuţiile mele cu Borbely. Şi el fiind interceptat, că ştiţi cum e, el fiind interceptat ajungi şi tu. Şi bineînţeles că am căzut acolo în plasa interceptărilor şi s-a dus la preşedinte, la Băsescu. A zis, domnule ştii cutare, cutare. (…) Dacă ăsta are probleme penale, Lăzăroiu, se duce la ÎCCJ şi îl scapă. Asta se întâmpla de sărbătorile de Paşte, în aprilie 2011 şi m-a chemat şi mi-a zis vezi că s-a dat mandat de interceptare. Ştiu şi cine l-a dat. Vă daţi seama că atunci când se dă un mandat de interceptare, atunci trebuie să existe un dosar. Vă imaginaţi că mă uitam în faţa casei să văd dacă sunt mascaţii. Nu am făcut nimic. N-avem nicio treabă, doar că picasem în plasa interceptărilor. Dar şi după iunie-iulie m-au chemat. Au zis, stai liniştit că s-a văzut că nu eşti de vină. Incredibil, dar adevărat. Nici până în ziua de astăzi nu mi-au spus că am fost interceptat", a mai spus Lăzăroiu.

Lăzăroiu, despre un posibil dosar la DNA: Se poate întâmpla orice, dar nu fac ca Toni Greblă

Judecătorul CCR Petre Lăzăroiu a declarat, legat de posibilitatea de a avea pe viitor un dosar la DNA, că oricine poate păţi asta, atâta timp cât merge un denunţător să dea declaraţii, dar că nu ar proceda precum Toni Greblă, care a demisionat din CCR pentru a fi anchetat şi apoi a fost achitat.

"Se poate întâmpla orice. Adică vine unul şi face un denunţ, se formează un dosar. Eu nu am să îmi dau demisia dacă se întâmplă aşa ceva, pentru că sunt un luptător. Nu am să fac ca Toni Greblă", a declarat Petre Lăzăroiu, judecător CCR, la Antena 3.

"Ne judecăm, blocaţi postul şi vedem. Dacă Toni nu demisiona, îl suspendau şi el câştigând revenea şi primea bani din urmă şi primea nişte daune morale. Dar mandatul s-a dus...", a mai spus Lăzăroiu.

Instanţa supremă a decis, în 11 mai, achitarea fostului judecător al Curţii Constituţionale Toni Greblă, în dosarul în care acesta este acuzat de trafic de influenţă, fals în acte şi coordonarea unui grup infracţional. Decizia magistraţilor nu este definitivă.

Toni Greblă, care a demisionat din CCR în momentul în care a început ancheta, a declarat, după ce a aflat sentinţa de achitare în dosarul în care au fost făcute percheziţii la fermele de struţi, că decizia arată că magistraţii au judecat după probe, nu după faptul că a fost stabilită o ţintă în persoana sa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici