Platformă pentru a anunţa reacţii adverse la vaccin, după ce s-a constatat o subraportare în România. Gheorghiţă: ”Fiecare cetăţean va primi un SMS”

  • Valeriu Gheorghiţă a spus că se lucrează la o platformă prin care persoanele vaccinate pot raporta dacă au avut sau nu reacţii adverse.
  • Persoanele vor primi un SMS pentru a raporta dacă au apărut reacţii adverse. Sistemul va fi operaţional ”în câteva săptămâni.”
  • Valeriu Gheorghiţă: ”La câteva zile după vaccin, fiecare cetăţean va primi un SMS pentru a completa, dacă e cazul, raportarea unei eventuale reacţii adverse.”
  • Coordonatorul campaniei de vaccinare s-a declarat convins că există o subraportare a cazurilor de reacţii adverse după inocularea vaccinurilor pentru COVID-19 şi că numărul real nu este cunoscut.
1247 afișări
Imaginea articolului Platformă pentru a anunţa reacţii adverse la vaccin, după ce s-a constatat o subraportare în România. Gheorghiţă: ”Fiecare cetăţean va primi un SMS”

Platforma prin care persoanele vaccinate ar putea anunţa dacă au avut reacţii adverse. Gheorghiţă: ”Fiecare cetăţean va primi un SMS pentru a raporta eventuale reacţii adverse”

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a spus că se lucrează la o platformă prin care persoanele vaccinate pot raporta dacă au avut sau nu reacţii adverse.
 
Astfel, persoanele vor primi un SMS pentru a raporta dacă au apărut reacţii adverse. Sistemul va fi operaţional ”în câteva săptămâni.” 
 
”În câteva săptămâni, la câteva zile după vaccin, fiecare cetăţean va primi un SMS pentru a completa, dacă e cazul, raportarea unei eventuale reacţii adverse. Să ştiţi că ceea noi am întărit până la acest moment şi am şi elaborat o instrucţiune în acest sens, în fiecare centru de vaccinare există fişe de raportare care pot fi înmânate personal fiecărei persoane care o solicită din centrul de vaccinare şi va merge cu ea acasă, iar dacă apar reacţii adverse, o va completa şi o va trimite,” a declarat Valeriu Gheorghiţă la Digi24.
 
Platforma permite şi trimiterea printr-un sistem de SMS-uri personalizate fiecărui cetăţean care s-a înscris şi urmează să facă vaccinul un mesaj prin care să i se aducă aminte că trebuie să meargă să facă vaccinul.
 
Întrebat dacă nu ar fi mai simplu ca cetăţenii să primească un link şi către acel formular de raportare a reacţiilor adverse post-vaccin, Gheorghiţă a spus că s-a luat în calcul şi acest aspect.
 
Am şi luat în calcul acest aspect, de a trimite prin SMS tuturor persoanelor vaccinate un link, însă aici ne vom lovi de aceleaşi limitări, legate de accesul în special al persoanelor vârstnice la o tehnologie smartphone sau orice alt tip de device. Dar cu siguranţă vom creşte numărul celor care raportează reacţii şi vom avea o imagine mai clară, este adevărat.
 
Vreau să vă spun faptul că nu cred că sunt reacţii adverse grave care nu sunt cunoscute. Pentru că în aceste cazuri, pacienţii fie ajung la spital şi sunt raportate de pacienţi sau aparţinători sau de personalul medical. Fişa în sine este destul de elaborată, într-adevăr, însă pentru a putea investiga ulterior acea reacţie adversă, să putem face nişte corelaţii cu tipul de vaccin, cu lotul, se cer destul de multe detalii despre acea reacţie adversă,” a adăugat Valeriu Gheorghiţă.
 
Colonelul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, s-a declarat convins că există o subraportare a cazurilor de reacţii adverse după inocularea vaccinurilor pentru COVID-19 şi că numărul real nu este cunoscut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici