Ploi slabe cantitativ la sfârşit de săptămână. PROGNOZA METEO pentru sâmbătă şi duminică

În vestul, nordul şi centrul ţării, cerul va fi mai mult noros şi va ploua, în general slab cantitativ, cu precădere în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii, informează ANM.

434 afișări
Imaginea articolului Ploi slabe cantitativ la sfârşit de săptămână. PROGNOZA METEO pentru sâmbătă şi duminică

Ploi slabe cantitativ la sfârşit de săptămână. PROGNOZA METEO pentru sâmbătă şi duminică

Vineri

ÎN ŢARĂ

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar înnorări şi local ploi se vor semnala noaptea, când în zona montană înaltă, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte, unde vor fi rafale şi de peste 70...80 km/h, dar temporar, la cote mai scăzute şi în regiunile sud-vestice şi centrale. Temperatura aerului va fi în creştere în sud şi sud-est, astfel maximele se vor încadra între 12 şi 22 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vestul Olteniei, iar minimele între 3 şi 11 grade.

BUCUREŞTI

Cerul va fi variabil, dar se va înnora treptat începând de seara şi mai ales în a doua parte a nopţii va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 17...18 grade, iar cea minimă de 9...11 grade.

LA MUNTE

Cerul va fi mai mult noros şi va ploua în prima parte a intervalului în masivele nordice, iar spre seară şi noaptea şi în restul zonei montane. La peste 1500 de metri, în cursul nopţii, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe creste, unde vor fi rafale şi de peste 70...80 km/h. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din intervalul precedent.

 

 

Sâmbătă

ÎN ŢARĂ

Vremea se va răci faţă de ziua precedentă, dar valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru sfârşitul lunii octombrie. Cerul va avea înnorări temporare şi va ploua slab, local în regiunile intracarpatice, iar în prima parte a zilei şi în cele sud-estice şi pe arii restrânse în restul ţării. În zona montană, la înălţimi mai mari de 1500 m, treptat, noaptea vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în estul şi sud-vestul teritoriului, precum şi la munte, unde în a doua parte a intervalului, cu precădere pe creste va sufla tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 şi 16 grade, iar cele minime între 1 şi 8 grade.

LA MUNTE

Cerul va fi mai mult noros. Pe arii relativ extinse, temporar, vor fi precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, iar la altitudini de peste 1500 m, treptat noaptea vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în a doua parte a intervalului, când pe creste va sufla tare. Temperatura aerului va fi în scădere.

Duminică

LA MUNTE

Vremea va deveni rece. Cerul va fi mai mult noros şi vor fi precipitaţii pe arii extinse, predominant sub formă de ninsoare, mai intense pe timpul zilei. Vântul va avea intensificări în toate masivele şi mai ales pe creste va sufla tare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici