Poliţia Săcele a deschis dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor“ în cazul alertei TBC

Poliţia Municipiului Săcele a deschis dosar penal in rem pentru „zădărnicirea combaterii bolilor“ la un liceu din localitate unde o profesoară a fost diagnosticată cu TBC, iar 60 de copii au testaţi pozitiv, transmite corespondentul MEDIAFAX.

442 afișări
Imaginea articolului Poliţia Săcele a deschis dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor“ în cazul alertei TBC

Poliţia Săcele a deschis dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor“ în cazul alertei TBC (Imagine: Mihai Spiridonica / Mediafax Arhiva Foto)

Ţinând cont de faptul că profesoara a anunţat pe 26 decembrie 2016 că a fost diagnosticată cu TBC, iar măsurile împotriva acestei boli au fost luate începând de săptămâna trecută, când a început şcoala, anchetatorii urmează să stabilească dacă profesoara a ascuns boala şi dacă instituţia de învăţământ a luat toate măsurile necesare în acest caz.

Până în prezent, 202 elevi şi 91 de profesori şi personal auxiliar au fost testaţi, în 60 de cazuri testul IDR fiind pozitiv. Cei 60 de copii depistaţi pozitiv vor face teste suplimentare şi radiografii, urmând ca medicii să stabiliească dacă se impune să urmeze vreun tratament. Pe lângă aceştia, mai sunt 65 de elevi care nu au fost încă testaţi pentru că au lipsit de la cursuri, însă vor fi examinaţi în perioada următoare.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov va verifica modul în care a fost făcută dezinfecţia în unitatea de învăţământ.

Profesoara de engleză de la liceu, originară din judeţul Prahova, a anunţat conducerea unităţii de învăţământ, la sfârşitul anului trecut, că a fost diagnosticată cu TBC, iar ancheta epidemologică la liceu a fost deschisă imediat după începerea şcolii. Femeia este în prezent internată la un spital din judeţul Prahova, fiind în concediu medical pentru şase luni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici