Ponta explică indemnizaţia unor diplomaţi pensionari: O reparaţie morală pentru cei umiliţi de Boc

Diplomaţii care vor beneficia de majorarea veniturilor sunt cei pe care Guvernul Boc i-a umilit tăindu-le pensia, decizie luată atunci nu ca urmare a unei politici fiscale, ci printr-o "prostie", a declarat, luni, premierul Victor Ponta.

431 afișări
Imaginea articolului Ponta explică indemnizaţia unor diplomaţi pensionari: O reparaţie morală pentru cei umiliţi de Boc

Emiş Boc (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Agenţia MEDIAFAX a anunţat, în urmă cu o săptămână, că, în baza unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului, membrii Corpului diplomatic şi consular aflaţi la pensie la finele lunii august 2010 vor primi din partea Guvernului începând cu anul viitor o indemnaţie lunară de până la 3.571 lei, decizie argumentată de Executiv prin necesitatea unei compensări băneşti pentru "vicisitudinile" suportate de aceştia.

Întrebat luni de jurnalişti de ce le va fi majorat venitul doar diplomaţilor care beneficiau de pensie la 31 august 2010 şi nu tuturor, premierul a explicat că acestora li s-a tăiat pensia de către Guvernul Boc, iar ceilalţi, care s-au pensionat după această dată, beneficiază de Legea pensiilor.

"Acea ordonanţă referitoare la diplomaţi are aceeaşi valoare juridică ca proiectul de lege pentru militarii disponibilizaţi la un moment dat. Şi militarii, şi diplomaţii, şi din păcate nu doar ei-mai sunt şi alte categorii, dar încercăm şi noi, pe rând, să rezolvăm-deci şi militarii, şi diplomaţii, li s-au tăiat nişte dreptruri corect obţinute, repet, nu doar printr-o politică a Guvernului Boc, ci printr-o prostie a Guvernului Boc. Pentru că, acum, iată, constatăm că a scăpat Boc de plătit salarii şi pensii în 2010 şi le plătim noi în 2013, 2014, 2015. Noi, însemnând nu Guvernul, ci noi toţi, că Guvernul de unde plăteşte? Tot din taxele şi impozitele pe care cei mai mulţi dintre dumneavoastră le plătesc", a răspuns prim-ministrul.

Ponta a susţinut că majorarea pensiilor diplomaţilor care nu mai erau în serviciu la 31 august 2010 este o reparaţie financiară, dar şi morală, pe care statul o avea faţă de aceştia.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici