Povestea de dragoste dintre o tânără din Oneşti şi un pensionar american, anchetată de procurori

Povestea de dragoste dintre o tânără din Oneşti şi un pensionar american bogat este anchetată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov după ce bărbatul din Florida a transferat sute de mii de dolari în contul iubitei sale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2170 afișări
Imaginea articolului Povestea de dragoste dintre o tânără din Oneşti şi un pensionar american, anchetată de procurori

Povestea de dragoste dintre o tânără din Oneşti şi un pensionar american, anchetată de procurori

Relaţia dintre tânăra din Oneşti şi pensionarul american a avut un traseu neaşteptat, trecând pe la Oficiul de Spălare a banilor şi oprindu-se la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, unde se află un dosar în curs de cercetare. Totul a plecat de la sumele mari de bani pe care americanul din Florida le-a depus în contul iubitei, demers care a atras atenţia autorităţilor. Procurorii spun că este un „dosar greu”, care vizează sume de ordinul a sute de mii de dolari şi necesită cooperare internaţională.

Tânăra din Oneşti a atras atenţia asupra sa după ce a început să primească de la americanul întâlnit într-un centru de masaj, sume mari de bani. Deşi bărbatul era căsătorit şi are mai mulţi copii, relaţia ar fi evoluat până la momentul în care cei doi ar fi vrut să locuiască împreună şi ar fi dorit să cumpere un apartament. Tânăra a avut în conturi aproape 600.000 de dolari, situaţie care a ridicat suspiciuni la Oficiul de Spălare a banilor, care a deschis o anchetă, iar apoi a trimis materialele la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

„Dosarul este în faza de urmărire, deci nu putem dezbate date de fond. Pe activităţi desfăşurate, acestea au fost multe. Este un dosar greu pentru că este o chestiune de cooperare internaţională, iar Statele Unite nu sunt o ţară care să răspundă uşor la solicitările oficiale venite din România. Prin urmare, în momentul de faţă suntem în aşteptarea unui răspuns oficial - nu ne putem baza pe documentele unui avocat. Dosarul a fost deschis anul trecut, în toamnă, în urma unei sesizări venite de la Oficiul de Spălare a Banilor, o instituţie foarte serioasă, care face analize financiare înainte de a sesiza parchetele şi analize care au la bază inclusiv un schimb de informaţii cu autorităţile din statul din care provin banii. Ei au lucrat temeinic înainte de a trimite materialele la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov. Noi le-am preluat, am administrat o serie de activităţi de probaţiune, inclusiv percheziţii, s-a luat şi măsura asiguratorie şi probabil persoana în cauză simte că îi este îngrădit dreptul de a folosi acei bani”, a declarat prim-procurorul Claudiu Constantin Sandu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, pentru corespondentul MEDIAFAX.

El a mai precizat că cercetările din dosar vor continua, dar la momentul de faţă sunt blocate de aşteptarea răspunsului din partea autorităţilor americane.

Taguri:
poveste,
bani,
anchetă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici