Prima Casă are un buget cu 250 de milioane de lei mai mare

Ministerul Finanţelor Publice anunţă că a propus suplimentarea plafonului alocat pe anul 2016 pentru programul guvernamental „Prima casă” cu 250 de milioane de lei, ca urmare a solicitărilor transmise de băncile înregistrate în program.

1808 afișări
Imaginea articolului Prima Casă are un buget cu 250 de milioane de lei mai mare

Prima Casă are un buget cu 250 de milioane de lei mai mare

„Nivelul plafonului suplimentar de garantare pentru 2016 este fundamentat de perioada scurtă rămasă până la finalul anului. Decizia suplimentării a fost luată ca urmare a ritmului intens şi susţinut de acordare a garanţiilor, care demonstrează interesul şi angajamentul în creştere atât la nivelul finanţatorilor, cât şi al beneficiarilor”, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor.

Potrivit MFP, în perioada ianuarie-septembrie 2016 au fost acordate 27.329 de garanţii, în valoare totală de 2,6 miliarde de lei. În cadrul Programului, rata creditelor neperformante este de 0,3%, din totalul garanţiilor acordate. Până în prezent au fost executate 498 de garanţii. Plafonul total de garantare pe anul 2016 este de 2.690,3 milioane de lei.

Din 2009 când a fost lansat Programul Prima Casă şi până la finalul lunii septembrie 2016, au fost acordate 198.365 de garanţii, în valoare totală de 16,96 miliarde de lei, pentru finanţări în valoare de aproximativ 34 miliarde de lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici