Prima dezbatere electorală - Iohannis: Garantez că nu vor fi tăiate pensii cât sunt preşedinte. Ponta: Ce pensie are soacra dvs?

Liderul ACL Klaus Iohannis a declarat, marţi, la Realiatatea TV, că garantează că nu vor fi tăiate pensii cât va fi preşedinte, adăugând că a fost "mizerabilă" campania PSD care susţinea contrariul, iar premierul l-a întrebat, în replică: "Ştiţi ce pensie are soacra dumneavoastră"?.

932 afișări
Imaginea articolului Prima dezbatere electorală - Iohannis: Garantez că nu vor fi tăiate pensii cât sunt preşedinte. Ponta: Ce pensie are soacra dvs?

Prima dezbatere electorală - Iohannis: Garantez că nu vor fi tăiate pensii cât sunt preşedinte. Ponta: Ce pensie are soacra dvs? (Imagine: Mediafax Foto)

Iohannis l-a întrebat pe Ponta de ce i-a "minţit" pe pensionari cu faptul că le-ar tăia pensiile dacă ajunge preşedinte. "Le-am spus ceea ce veţi face, dumneavoastră cu Predoiu şi cu Blaga", a răspuns Ponta.

El a fost întrebat apoi de prezidenţiabilul ACL de unde ştie ce va face el ca preşedinte. "Pentru că aţi mai făcut-o o dată", a răspuns premierul, moment în care Iohannis a infirmat acest lucru, menţionând că premierul este "într-o eroare".

"Curtea Constituţională a României a stabilit că pensiile nu pot fi tăiate, deci nu a tăiat nimeni pensiile", a replicat Iohannis.

La rândul său, Ponta i-a spus lui Iohannis că se adresează celor cinci milioane de pensionari şi le spune că nu le-a tăiat nimeni pensia. Ponta l-a întrebat pe Iohannis dacă ştie ce pensie are soacra sa, menţionând că liderul ACL a afirmat că ar fi indicat cifra de 300 de lei.

"E important, că oamenii află de la domnul Iohannis că există pensii de 300 de lei în România, ceea ce nu este adevărat", a completat Ponta.

Iohannis a menţionat că afirmaţia sa a fost de "aproximativ 300 de lei". "Nu există pensie de 300 de lei în România, există venitul minim garantat de 350", a susţinut Ponta.

"Poate ştiţi şi dv. că pensia cea mai mică este de 350 de lei, de asta am spus de aproximativ 300 de lei", a replicat Iohannis. Premierul l-a întrebat pe contracandidatul său dacă ştie câţi pensionari sunt în România, moment în care liderul PNL a menţionat că aşteaptă răspunsul de la premier deoarece are "toate fiţuicile la el", referindu-se la foile de pe masă.

Ponta a susţinut că în România sunt 5,3 milioane de pensionari, menţionând că este convins de faptul că Iohannis nu ştie care este cifra pensionarilor. "Eu cred că sunt 5,4 milioane de pensionari. Cred că n-aţi numărat bine, sau nu aţi copiat bine", a replicat Iohannis.

Ulteior, Ponta a citit de pe o hârtie cifra exactă 5.341.521, menţionând: "V-am şoptit, e bine".

"Domnule Ponta, văd că aţi făcut o fixaţie pe familia mea, vă legaţi de soacră-mea, care nu cred că va fi fericită să afle cât e pensia medie, că tot 350 de lei primeşte şi restul primeşte de la mine. Cum nici părinţii mei nu sunt mai fericiţi că aţi trimis echipă TV să-i filmeze acolo unde locuiesc ei", a spus Iohannis. Ponta a susţinut că nu ar fi trimis nicio echipă TV în Germania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici