Primăria Capitalei a anunţat până când pot fi despuse dosarele pentru programul „Rabla” al municipalităţii

Primăria Capitalei anunţă că cei care au fost acceptaţi în programul „Rabla” al municipalităţii, prin care se acordă vouchere de 9.000 de lei pentru schimbarea unei maşini vechi, pot depune dosarele până pe data de 21 februarie 2019.

1855 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei a anunţat până când pot fi despuse dosarele pentru programul „Rabla” al municipalităţii

Primăria Capitalei a anunţat până când pot fi despuse dosarelor pentru programul „Rabla” al municipalităţii (Sursa: Mediafax Foto)

„Primăria Municipiului Bucureşti reaminteşte proprietarilor de autovehicule uzate, acceptaţi în „Programul de stimulare a eliminării din traficul bucureştean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare, prin acordarea de eco-vouchere", că ultima zi pentru depunerea dosarelor pentru obţinerea eco-voucherelor este 21.02.2019”, transmite Primăria Capitalei.

Potrivit surisei citate, participanţii acceptaţi în program, care se regăsesc în lista celor 5.000 de proprietari eligibili, publicată pe site-ul www.pmb.ro în data de 23.11.2018, au la dispoziţie o perioada de 90 de zile calendaristice de la dată publicării listei, pentru casarea şi radierea autovehiculelor uzate şi depunerea dosarelor pentru obţinerea eco-voucherelor.

„Dosarele pentru obţinerea eco-voucherelor vor fi depuse la Centrul de Informare şi Documentare pentru Relaţia cu Cetăţenii al Primăriei Municipiului Bucureşti, din Bd. Regina Elisabeta, nr. 42, Sector 5, Bucureşti sau vor fi transmise prin poştă/curierat cu confirmare de primire, pe adresa Bd. Regina Elisabeta, nr.42, sect.5, Bucureşti”, mai transmit reprezentanţii PMB.

„Eco-voucherele vor putea fi utilizate pentur a achiziţiona autoturisme noi cu norme de plouare care să asigure un nivel redus de emisii - EURO 6, non-diesel şi alte mijloace de locomoţie noi, non-diesel şi electrice. (...) Sumele necesare implementării programului vor fi asigurate din bugetul local al Municipiului Bucureşti. Ţinând cont că traficul urban este un factor important de poluare a aerului, în Planul Integrat de Calitate a Aerului a fost prevăzută măsura de limitare a circulaţiei autovehiculelor poluante cu impact negativ asupra mediului manifestat prin degajarea în atmosferă a unor mari cantităţi de gaze toxice şi cu efect de seră”, se arată în proiectul de hotărâre votat anul trecut în Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Prin proiect se urmăreşte, în schimbul predării spre casare a unei maşini vechi, acordarea unor eco-vouchere în valoare de 9.000 de lei fiecare. Pentru început, vor fi acordate 5.000 de astfel de vouchere.

În sursa citată se mai precizează că se impune acest demers, întrucât, anul trecut, au fost scoase din circulaţie mii de maşini vechi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici