Primăria Capitalei combate ambrozia: Cine nu distruge planta riscă amenzi de până la 5.000 de lei

Primăria vrea să distrugă ambrozia de pe teritoriul Capitalei, propunând amenzi de până la 5.000 de lei pentru cei care nu distrug această plantă, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

5014 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei combate ambrozia: Cine nu distruge planta riscă amenzi de până la 5.000 de lei

Primăria Capitalei combate ambrozia: Cine nu distruge planta riscă amenzi de până la 5.000 de lei

„Administratorii domeniului public şi privat al municipiului Bucureşti, precum şi persoanele fizice şi juridice, titulari sau administratori de terenuri private situate pe teritoriul municipiului Bucureşti au obligaţia să desfăşoare lucrări de combatere şi distrugere a ambroziei”, potrivit proiectului de hotărâre ce va fi dezbătut miercuri.

Nerespectarea acestei prevederi de către administratorii domeniului public şi privat ai municipiului Bucureşti, precum şi de către persoanele fizice şi juridice, constituie contravenţie şi se sancţioneaza cu amendă cuprinsă între 500 şi 2.000 de lei pentru persoane fizice şi de la 2.500 de lei la 5.000 de lei pentru persoane juridice, conform sursei citate.

Prin iniţiativa Municipalităţii se interzice utilizarea de erbicide pentru distrugerea ambroziei, dat fiind faptul că aceste lucrări de combatere şi distrugere vor fi aplicate în mediul urban.

„Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor se realizează de către Direcţia Generală de Poliţie Locală a Municipiului Bucureşti şi Primărriile sectoarelor 1-6, prin împuterniciţii acestora, în conformitate cu legislaţia în vigoare”, se arată în proiect.

Ambrozia este considerată una dintre cele mai alergenice plante din România. Aceasta este o plantă perenă, prezentă în grădini, culturi de cereale, dar mai ales în zonele lăsate în pargină.

Alergia la ambrozie se manifestă, cel mai frecvent, prin strănut, mâncărime de nas sau ochi, secreţii nazale abundente, ochi roşii.

În zona Ilfov-Bucureşti au fost semnalate ca puncte principale de răspândire a acestei specii următoarele localităţi: Bălăceanca, Căldăraru, Cernica, Chiajna, Ciolpani, Domenştii de Sus, Pantelimon, Poşta şi Tânganu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici