Doi hoţi care s-au dat drept poliţişti au furat 40.000 de lei dintr-o primărie din Iaşi - VIDEO

Primăria din Bălţaţi, judeţul Iaşi, a fost jefuită, în noaptea de joi spre vineri, de doi bărbaţi care l-au imobilizat pe paznic şi au distrus sistemul de închidere al casei de valori, furând din instituţie 40.000 de lei, cea mai mare parte bani încasaţi din taxele şi impozitele locale.

131 afișări
Imaginea articolului Doi hoţi care s-au dat drept poliţişti au furat 40.000 de lei dintr-o primărie din Iaşi - VIDEO

Primăria din Bălţaţi, judeţul Iaşi, jefuită de doi bărbaţi, care au luat banii din taxe şi impozite (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Primarul comunei ieşene Bălţaţi, Vasile Aştefanei, spune că banii furaţi din Primărie în noaptea de joi spre vineri reprezentau subvenţia pentru căldură destinată localnicilor, el adăugând că, înainte de a sparge seiful, hoţii i-au dat cu spray lacrimogen în faţă paznicului şi apoi l-au imobilizat.

"Hoţii au bătut la uşa Primăriei şi s-au recomandat că sunt de la Poliţie. Paznicul le-a deschis uşa, moment în care indivizii i-au dat cu spray lacrimogen în faţă, apoi l-au imobilizat. L-au legat de un scaun pe holul Primăriei şi au forţat uşa de la intrarea în casierie", a declarat primarul comunei Bălţaţi, Vasile Aştefanei.

El a adăugat că paznicul a greşit că a deschis uşa persoanelor necunoscute, permiţându-le astfel accesul în instituţie.

"A fost greşeala lui că a dat drumul. Noi avem la Primărie sistem de alarmare, avem gratii la casierie, avem tot ce ne obligă legea. Ei au oprit curentul electric şi au demontat sistemul de alarmă. Au tăiat cu faiul seiful, apoi au fugit. Nu ştiu exact ce sumă aveam, oricum e vorba de 30-40.000 de lei, banii fiind destinaţi subvenţiilor pentru căldură", a mai spus primarul Aştefanei.

Potrivit acestuia, jaful a fost sesizat de un localnic care a venit la Primărie şi l-a găsit pe paznic legat de scaun.

"Ne-a sesizat, iar noi am sunat la 112, după care a început ancheta", a precizat primarul comunei Bălţaţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, subcomisarul Virginia Pralea, jaful a avut loc în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 3.00, bărbaţii care l-au imobilizat pe paznic neavând feţele acoperite şi nefiind înarmaţi.

"L-au legat pe paznic, iar apoi au distrus sistemul de închidere al casei de valori cu un fai, de unde au sustras suma de 40.000 de lei, după care au fugit", declara Virginia Pralea, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Poliţia face cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs jaful.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici