Primarul Capitalei, Gabriela Firea, propune ca evenimentele din Bucureşti să aibă loc la Romexpo şi Arena Naţională

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, propune ca evenimentele culturale, sportive şi de divertisment din Bucureşti să aibă loc la Romexpo şi Arena Naţională, pentru a se evita aglomeraţia din centrul Capitalei.

2057 afișări
Imaginea articolului Primarul Capitalei, Gabriela Firea, propune ca evenimentele din Bucureşti să aibă loc la Romexpo şi Arena Naţională

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, propune ca evenimentele din Bucureşti să aibă loc la Romexpo şi Arena Naţională

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a întâlnit, luni, cu membrii Comisiei care avizează desfăşurarea evenimentelor din Capitală, pentru a găsi soluţii la problema aglomerării traficului rutier în timpul desfăşurării evenimentelor sportive, culturale şi de divertisment. Gabriela Firea a declarat, într-o conferinţă de presă, că evenimentele din Bucureşti ar trebui organizate în alte zone, pentru că locuitorii se plâng că traficul este sufocat când au loc concerte în Piaţa Constituţiei sau alte evenimente în centrul Capitalei.

"Am luat la cunoştinţă de multiplele reclamaţii, petiţii, sesizări din partea bucureştenilor, care sunt de multe ori deranjaţi de faptul că se organizează anumite evenimente, iar aceşti bucureşteni suferă din cauza traficului sufocant, a aglomeraţiei, a faptului că parcările pentru care plătesc nu mai pot să fie folosite. (...) Capitala trebuie să fie una vie, cu foarte multe evenimente, atât culturale, cât şi sportive şi sociale. (...) Acestea trebuie să fie cât mai multe şi să li se găsească locaţii potrivite", a declarat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a propus ca locaţii alternative Arena Naţională şi centrul Romexpo, pentru care autorităţile ar putea pune la dispoziţie parteneriate pentru organizatorii de evenimente, având în vedere preţul mult mai ridicat al chiriilor. În acest moment, pentru a închiria Piaţa Constituţiei, organizatorii trebuie să plătească 1.600 de euro pe zi, în timp ce pentru Arena Naţională şi Romexpo chiriile pornesc de la 5.000 de euro şi pot ajunge la 15.000. În cazul Arenei Naţionale, trebuie plătit şi gazonul care este afectat de scenele amplasate.

"Organizatorii ar putea să spună că le este dificil să se adapteze la preţurile europene (...). Vom discuta cu fiecare organizator de evenimente în parte şi le vom propune parteneriate (...) astfel încât să suportăm şi noi parte din această chirie", a mai spus Gabriela Firea.

Edilul şef al Capitalei a solicitat Comisiei pentru avizarea evenimentelor din Capitală, ca într-un timp foarte scurt, în colaborare cu celelalte instituţii din subordinea Primăriei Generale, să vină cu propuneri concrete de alte spaţii, zone şi terenuri care să poată fi amenajate pentru evenimente, astfel încât să poată să fie evitată zona zero, care provoacă cele mai mari blocaje de trafic în Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici