Primăvara rece va scumpi fructele şi legumele

Dacă în mod normal luna mai ne aducea chiar soare de plajă, anul acesta "zilele lui Florar" ne chinuie cu temperaturi mici şi pe alocuri cu zăpadă ca de Crăciun. În agricultură apar primele semne ale dezastrului: viile au îngheţat, grâul şi orzul sunt în pericol de a rămâne mici, iar mulţi pomi fructiferi nu vor mai rodi, spune Incont.ro.

345 afișări
Imaginea articolului Primăvara rece va scumpi fructele şi legumele

Primăvara rece va scumpi fructele şi legumele (Imagine: Shutterstock)

Vorbim despre cea mai rece lună de mai din 2004 şi până acum. Meteorologii spun că fenomene ca furtunile puternice şi chiar ninsorile din sfarşitul de săptămână au mai fost la noi în ţară în mai 1991 şi 1995. Şi temperaturile sunt neobişnuite pentru o lună de primăvară: cu 6 grade mai mici decat cele normale. De pildă, luni în Capitală s-au înregistrat 14 grade Celsius, tot atâtea la Braşov, 13 au fost în Constanţa şi 11 la Călăraşi.

Începând de mâine apar şi veşti mai bune: începe să se încălzească treptat în fiecare zi. Astfel că, până vineri, maximele vor ajunge din nou la 24.

Problema este că vremea rea de până acum a facut deja ravagii în multe dintre culturile agricole din ţară. Iarna grea cu temperaturi de -20 de grade, dar şi frigul nefiresc din acest început de mai, au distrus mare parte din pogdoriile din Vrancea.

Citeşte mai multe pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici