Principalele obiective ale noului guvern PNL pentru Ministerul Educaţiei: 6% din PIB, reforma carierei didactice şi Bacalaureat diferenţiat

1670 afișări
Imaginea articolului Principalele obiective ale noului guvern PNL pentru Ministerul Educaţiei: 6% din PIB, reforma carierei didactice şi Bacalaureat diferenţiat
Noul program de guvernare aduce Educaţia în prim-plan, dar promisiunile nu sunt noi. În frunte cu Sorin Cîmpeanu, Ministerul Educaţiei ar trebui să primească 6% din PIB, lucru pe care românii le-au tot auzit de ani buni.

Care sunt cele mai importante obiective pe care le are noul guvern PNL pentru Ministerul Educaţiei?

Viitorii guvernanţi îşi propun să finanţeze Educaţia gradual, astfel încât până în 2024 să ajungă la 6%. În acest moment suntem însă la doar 2,7%.
 
Alte obiective ar fi reforma carierei didactice, generalizarea programelor Şcoală după şcoală şi Masă caldă după şcoală.
 
În plus, o propunere extrem de importantă despre s-a mai discutat este introducerea Bacalaureatului diferenţiat. Dacă eşti absolvent de liceu, ai putea să alegi între un examen care să îţi permită accesul la universitate şi unul profesional, care îţi permite continuarea studiilor la nivel post-liceal.
 
O altă schimbare importantă ar fi introducerea unor modele noi de evaluare, cum ar fi bacalaureatul internaţional, folosit în prezent de şcolile private din România. E împărţit în trei probe: un examen clasic, un eseu, iar la nota finală se adaugă şi media activităţilor desfăşurate pe parcursul liceului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici