Procurorul Iulian Văduvan de la Parchetul Judecătoriei Sinaia a fost arestat pentru luare de mită

Procurorul Iulian Văduvan, de la Parchetul Judecătoriei Sinaia, a fost arestat preventiv sub acuzaţiile de luare de mită şi spălare de bani, decizia fiind luată, vineri după amiază, de magistraţii Curţii de Apel Ploieşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

620 afișări
Imaginea articolului Procurorul Iulian Văduvan de la Parchetul Judecătoriei Sinaia a fost arestat pentru luare de mită

Procurorul Iulian Văduvan de la Parchetul Judecătoriei Sinaia a fost arestat pentru luare de mită

Judecătorii Curţii de Apel au admis propunerea procurorilor DNA, astfel că fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Iulian Văduvan a fost reţinut joi seară de procurorii DNA Ploieşti, după ce la orele prânzului a fost adus la audieri, cu mandat. Fostul prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia este suspect de luare de mită şi spălare de bani, ambele în formă continuată.

"În perioada 2007-2012, inculpatul Văduvan Iulian Costin, în timp ce îndeplinea funcţia de prim procuror şi efectua şi supravegherea urmăririi penale ca procuror de caz, a pretins şi a primit cu titlu gratuit, în mod repetat, de la un om de afaceri (denunţător în cauză) carburant auto pentru alimentarea autoturismelor pe care le deţinea, cuantificat la 9.819,69 litri în valoare totală de 46.863,79 lei, precum şi sume de bani în cuantum de 105.815,67 lei", se arată în comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Procurorii anticorupţie susţin că aceste foloase au fost pretinse şi primite de magistrat în schimbul asigurării protecţiei omului de afaceri, în sensul soluţionării cât mai rapid sau în mod favorabil a plângerilor penale formulate de denunţător împotriva altor persoane şi instrumentate la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia. Astfel, transmite DNA, în perioada 2007 – 2015, Iulian Văduvan, în nume propriu sau ca prim procuror, a adoptat soluţii favorabile denunţătorului în 12 dosare penale.

"Totodată, în perioada 2008-2012, inculpatul Văduvan Iulian Costin a disimulat adevărata natură a provenienţei sumei de 105.815,67 lei, pretinsă şi primită cu titlu de mită de la omul de afaceri, cerându-i acestuia, în prealabil, să o disimuleze în forma unor contracte de sponsorizare încheiate între firmele acestuia şi soţia sa", se mai arată în documentul citat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici