Video Procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia, audiat la DNA Ploieşti pentru luare de mită - VIDEO

Procurorul Iulian Văduvan de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia a fost adus, joi, la audieri, la sediul DNA Ploieşti, fiind bănuit că a luat mită pentru a asigura protecţia unei persoane cercetate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

776 afișări

Surse judiciare au declarat corespondentului MEDIAFAX că procurorul Iulian Văduvan de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia este bănuit că a luat mită.

Procurorul ar fi luat, potrivit surselor citate, o sumă mare de bani pentru a asigura protecţia unei persoane cercetate în dosare aflate pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia.

Procurorul Iulian Văduvan a declarat, la intrarea în sediul DNA Ploieşti, că nu cunoaşte motivele pentru care a fost adus acolo.

Iulian Văduvan a fost mulţi ani procurorul-şef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia.

În martie, un alt procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia, Daniel Bucur, a fost pus sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită.

Procurorii DNA susţineau atunci că Daniel Bucur a pretins, în luna februarie 2015, de la două persoane, martori denunţători, şi a beneficiat din partea acestora de executarea unor lucrări de amenajare, în valoare de aproximativ 1.000 lei, la un imobil pe care magistratul îl deţine în oraşul Comarnic. În schimbul acestor servicii, procurorul le-ar fi promis celor doi, pe care anterior îi trimisese în judecată pentru tâlhărie în formă calificată, că va interveni la judecătorul care avea spre soluţionare cauza respectivă să dispună o pedeapsă blândă, respectiv condamnarea cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. În plus, în perioada aprilie - mai 2015, Daniel Bucur ar fi pretins şi ar fi beneficiat de executarea unei lucrări în valoare de aproximativ 4.000 lei, la acelaşi imobil de la o persoană, martor denunţător, cercetată de magistrat pentru săvârşirea infracţiunii de rănire sau schingiuire a animalelor. În schimb, procurorul i-a promis persoanei respective că, în cauza respectivă, va adopta faţă de acesta din urmă o soluţie favorabilă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici