PROIECT: Bugetul Capitalei pe 2014, peste 5,2 miliarde de lei, mai mare decât cel din 2013

Bugetul general al Capitalei pentru 2014 este de peste 5,2 miliarde de lei, dintre care bugetul local se ridică la aproximativ 4,5 miliarde de lei, sumele fiind mai mari decât cele din 2013, potrivit unui proiect de hotărâre care va fi supus la vot în şedinţa de joi a CGMB.

203 afișări
Imaginea articolului PROIECT: Bugetul Capitalei pe 2014, peste 5,2 miliarde de lei, mai mare decât cel din 2013

Bugetul Capitalei pe 2014, peste 5,2 miliarde de lei, mai mare decât cel din 2013 - proiect (Imagine:; Thomas Dan/ Mediafax Foto)

Conform proiectului de hotărâre privind aprobarea bugetului Capitalei pe 2013, la bugetul general sunt prevăzute venituri de 5,26 miliarde de lei şi cheltuieli de 5,36 miliarde de lei.

Bugetul local are prevăzuţi, atât la capitolul venituri, cât şi la cel de cheltuieli, 4,51 miliarde de lei.

La bugetul instituţiilor publice finanţate integral sau parţial din venituri proprii sunt menţionate venituri de 1,4 miliarde de lei şi cheltuieli de 1,45 miliarde de lei. În document este menţionat un excedent de 43,9 milioane de lei.

Alte aproximativ 58 de milioane de lei sunt trecute, conform proiectului, la bugetul creditelor externe.

În proiectul de hotărâre este menţionat şi un fond de rezervă bugetară de 30 de milioane de lei.

Obiectivele de investiţii cu finanţare integrală sau parţială de la buget pe 2014 au prevăzuţi 740 de milioane de lei pentru obiective deja începute şi 143 de milioane de lei pentru cele noi.

Astfel, pentru modernizarea şi reabilitarea sediului vechi al municipalităţii sunt alocaţi 30 de milioane de lei.

Pentru investiţii în unităţile de învăţământ, respectiv pentru programul de reabilitare cofinanţat de BEI, sunt prevăzuţi 120 de milioane de lei.

La capitolul Sănătate sunt alocaţi 5,26 milioane de lei pentru modernizarea şi echiparea ambulatoriului integrat al Spitalului de Copii "Victor Gomoiu" şi 6,34 milioane de lei pentru reabilitarea, modernizarea şi echiparea Spitalului de Ortopedie Foişor.

Dintre obiectivele deja finalizate, dar care vor mai primi bani pentru alte lucrări, Arena Naţională are prevăzuţi 7,7 milioane de lei. Sala multifuncţională din incinta complexului sportiv "Lia Manoliu" are alocaţi 40 de milioane de lei, Academia de Tenis - 5,85 milioane lei, iar pentru refacerea şi modernizarea Patinoarului Flamaropol sunt alocaţi şase milioane de lei.

Pentru consolidarea şi modernizarea Teatrului Evreiesc de Stat sunt alocaţi, în bugetul pentru acest an, cinci milioane de lei, în timp ce execuţia lucrărilor de consolidare a unor clădire are prevăzuţi 8,3 milioane de lei.

Tot pentru 2014, în bugetul este prevăzută suma de aproximativ 340 milioane de lei pentru investiţii la staţia de epurare Glina.

Pentru proiectul privind inventarierea spaţiilor verzi şi actualizarea registrului acestora sunt alocaţi 18 milioane de lei.

La capitolul Transporturi sunt prevăzuţi 78 de milioane de lei pentru Pasajul Basarab şi sume pentru alte obiective de infrastructură, printre care Străpungerea Bd. Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu (40 de milioane), Străpungerea Buzeşti - Berzei - Uranus (35 de milioane), Penetraţia Splaiul Independenţei - Ciurel - Autostrada A1 (45 de milioane), Reabilitare sistem rutier şi linie de tramvai Bulevardul Liviu Rebreanu (56 de milioane), Îmbunătăţire condiţiie de circulaţie Pasaj Muncii (45,3 milioane lei), Pasaj Suprateran Mihai Bravu - Splaiul Unirii (50 de milioane), Pasaj subteran Piaţa Presei Libere (15 milioane) şi Supralărgire Fabrica de Glucoză (40 de milioane).

Regia de transport public şi cea de distribuţie a energiei termice - RATB şi RADET - au prevăzute în buget, ca subvenţii, sumele de 546 milioane de lei şi, respectiv 552 milioane de lei.

Administraţia pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) are prevăzute venituri de 33,6 milioane de lei.

Pentru Administraţia Străzilor sunt alocaţi aproape 500 de milioane de lei, iar pentru Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale, 222 de milioane de lei.

Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) are alocaţi puţin peste 115 milioane de lei, în timp ce pentru Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane este prevăzută suma de aproape 76 milioane de lei.

Poliţia Locală a Capitalei are un buget de 44 milioane de lei, iar Clubul Sportiv Municipal Bucureşti, de peste 35 milioane de lei.

Anul trecut, bugetul general al Capitalei a fost de 4,52 miliarde de lei, din care 3,8 miliarde de lei pentru bugetul local. În toamnă, bugetul a fost rectificat negativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici