Protest al angajaţilor STB, nemulţumiţi că vor fi relocaţi pentru construcţia Spitalului Metropolitan. Reacţia Gabrielei Firea: 10-15 angajaţi stimulaţi politic au creat un pic de atmosferă | VIDEO

Zeci de angajaţi ai Societăţii de Transport Bucureşti (STB) protestează, la ora transmiterii acestei ştiri, fiind nemulţumiţi de faptul că Autobaza Pipera va fi relocată etapizat, în acelaşi loc urmând să fie construit Spitalul Metropolitan.

3301 afișări
Gabriela Firea a declarat că protestul angajaţilor STB a pornit de la 15 angajaţi „stimulaţi politic” de către adversarii săi pentru a crea atmosferă, subliniind că salariaţii nu vor avea de suferit prin relocarea autobazei Pipera.
 
Să fiu oficială sau mai prietenoasă? Un coleg al dvs (din presă, n.r.) a spus că e un mare scandal acolo şi că e grevă, e miting, e dezastru. Nu e nici grevă, nici miting, nici dezastru. Vrem să construim Spital Metropolitan sau nu? Eu vreau să construim. Iar autobaza Pipera, precum şi celelalte autobaze nu sunt în proprietatea unui angajat, să ne înţelegem. Este proprietatea municipiului. Primarul general şi Consiliul General au propus să se construiască acolo Spital Metropolitan, aşa se va întâmpla. Directorul general STB a fost la această autobază, a discutat cu 100 din cei 500 de angajaţi. Aproape toţi au înţeles necesitatea relocării”, a declarat Gabriela Firea.
 
Potrivit primarului Capitalei, angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti nu vor avea de suferit odată cu această relocare, deoarece salariile şi sporurile rămân aceleaşi.
 
„Se relochează la celelate autobaze. 10 - 15 angajaţi stimulaţi politic de către adversarii mei au creat un pic de atmosferă. 10-15 din 500 de angajaţi - proporţia spune totul. Eu îmi voi face birou acolo. Dacă vor să rămînă colegii de la STB, pot să rămână, dar în timpul lor”, a mai spus primarul.
 
Câteva zeci de angajaţi ai Societăţii de Transport Bucureşti (STB) au protestat, fiind nemulţumiţi de faptul că Autobaza Pipera va fi relocată etapizat, în acelaşi loc urmând să fie construit Spitalul Metropolitan.

Ştirea iniţială:

Angajaţii Societăţii de Transport au ieşit în stradă, luni, în jurul prânzului, la baza Podului Pipera, din Capitală, după ce au primit o notă informativă, în care se arată că vor fi relocaţi. Conform documentului obţinut de MEDIAFAX, relocarea va avea loc în trei etape, începând de luni şi continuând în 22 şi 27 ianuarie.

„Aici, la autobaza Pipera s-a luat decizia, în urmă cu aproximativ doi ani, să se mute această autobază. Nu s-a făcut nimic, nu s-au alocat fonduri pentru a se face altă locaţie unde să fim mutaţi. Acum, în cinci zile, s-a luat decizia că trebuie să plecăm, să ne ducă în Giurgiului, unde este o bază dezafectată, ca să parcăm. Ca nemulţumire, fluxul tehnologic, adică alimentat, spălat, control canal, să îl facem la autobazele de pe traseul de retragere”, a spus, pentru MEDIAFAX, liderul de nucleu la Autobaza Pipera, Vasile Ciută.

Transportul este afectat parţial, pentru că la faţa locului sunt mulţi şoferi care deja au ieşit din tură. Liniile care ar putea fi afectate de protestul angajaţilor STB sunt 301, 135, 104, 300 şi cele care operează la periferia Capitalei.

„Noi am vrut să tragem un semnal de alarmă. Supărarea oamenilor este că cei din conducerea STB au venit şi ne-au prezentat programul de relocare. Un domn din conducere i-a propus unui coleg că dacă nu-i convine nu are decât să plece la domnul Pandele, la Voluntari”, a mai spus Vasile Ciută.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici