Video Protest al românilor la Ambasada Turciei faţă de politica preşedintelui Erdogan - VIDEO

Aproximativ 20 de persoane s-au strâns joi seara în faţa Ambasadei Turciei de la Bucureşti, unde au protestat în linişte faţă de ultimele acţiuni ale Guvernului turc, în urma cărora sunt afectate în jur de 50.000 de persoane.

3201 afișări

Cei care s-au adunat în faţa ambasadei au fost legitimaţi de reprezentanţii Jandarmeriei, neexistând niciun incident.

"Represiunea pe care guvernul turc o organizează în aceste zile este neconstituţională şi anti-democratică. Aproximativ 50.000 de persoane sunt afectate, din armată, poliţie, magistratură, administraţie publică, învăţământ superior. Folosind eşecul unei lovituri de stat militare, Erdogan şi oligarhia lui doreşte să îngenuncheze complet societatea turcă. Să o conducă după perceptele islamului şi împotriva tradiţiei ei seculare moderne", se anunţa pe pagina de Facebook dedicată protestului.

Iniţiatorii spun că sunt solidari cu "cei care suferă pe nedrept şi cei care vor o Turcie democrată şi seculară" şi anunţă că la faţa locului nu se va vorbi, acţiunea fiind una similară cu a coregrafului turc Erdem Gunduz, cunoscut drept "Standig man".

Miercuri seara a avut loc un alt protest în faţa Ambasadei Turciei pentru a condamna politica dusă de preşedintele turc Recep Erdogan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici