Proteste în faţa Palatului Cotroceni faţă de desfăşurarea alegerilor - FOTO

Aproximativ o sută de tineri au protestat, joi după-amiază, lângă Statuia Leu, vis-a-vis de Palatul Cotroceni, contestând modul de desfăşurare a celui de-al doilea tur de scrutin şi afişând bannere improvizate cu inscripţii precum: "Nu vrem un preşedinte al morţilor".

250 afișări
Imaginea articolului Proteste în faţa Palatului Cotroceni faţă de desfăşurarea alegerilor - FOTO

Proteste în faţa Palatului Cotroceni faţă de desfăşurarea alegerilor (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Tinerii au manifestat pentru aproximativ 20 de minute, în mers pe lângă Statuia Leu, vis-a-vis de Palatul Cotroceni, neavând autorizaţie pentru organizarea unui miting.

Tinerii, care şi-au declarat apartenenţa la Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR), aveau o cruce de lemn pe care scria "votant" şi un sicriu în care stătea un tânăr simulând procesul de vot.

În sicriul respectiv erau două cutii, simbolizând urnele de vot, inscripţionate "vii", respectiv "morţi".

Tânărul din sicriu avea de asemenea şi foi de hârtie pe care erau tipărite numele celor doi candidaţi la prezidenţiale, ştampilându-le pe rând şi introducându-le în cutia cu inscripţia "morţi".

În timpul manifestaţiei neautorizate, tinerii au scandat: "Vrem dreptate", "Noi nu suntem hoţi", "Noi vrem democraţie", "Hoţii, hoţii", "Au votat şi morţii".

Pe parcursul manifestaţiei, tinerii au fost supravegheaţi şi însoţiţi de dispozitive de jandarmi.

La un moment dat, când manifestaţia era la final, doi dintre liderii tinerilor au încercat să forţeze cordonul de jandarmi şi să traverseze pe partea cu Palatul Cotroceni, neţinând cont de avertismentele organelor de ordine.

Cei doi au fost legitimaţi şi urcaţi într-o maşină a jandarmeriei. Studenţii ar putea primi amendă între 1.000 şi 2.500 de lei, conform legii, potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, cei doi tineri i-ar fi incitat pe ceilalţi participanţi la manifestaţie să scandeze şi să blocheze strada, motiv pentru care au fost ridicaţi de jandarmi.

Tinerii vor fi duşi la Secţia 17 Poliţie, de unde vor fi transferaţi la secţia competentă, respectiv Secţia 22.

Un al treilea tânăr a fost ridicat de jandarmi şi dus la Secţia 22 Poliţie din Capitală. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei a precizat că acesta urmează, de asemenea, să fie sancţionat.

Tânărul a refuzat să părăsească manifestaţia atunci când jandarmii i-au cerut acest lucru.

După analizarea imaginilor luate de la eveniment, autorităţile îi vor identifica şi pe ceilalţi participanţi, în vederea sancţionării contravenţionale pentru participare la o manifestaţie nedeclarată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici