PROTESTE în mai multe oraşe din ŢARĂ! Sute de oameni au ieşit în STRADĂ pentru a-şi arăta NEMULŢUMIREA faţă de noul proiect al legii sănătăţii

La Bucureşti, dar şi în marile oraşe din ţaru, au loc, pentru a doua zi consecutiv mitinguri antiprezidenţiale şi de susţinere a lui Raed Arafat. Aproape 200 de oameni s-au adunat, sâmbătă, pentru a doua zi în Capitală la un protest care a început ca o mişcare de solidaritate faţă de medicul Raed Arafat şi nemulţumire faţă de noul proiect al legii sănătăţii şi care rapid le-a amintit toate problemele, plecând de la pensiile şi salariile mici.

5228 afișări
Imaginea articolului PROTESTE în mai multe oraşe din ŢARĂ! Sute de oameni au ieşit în STRADĂ pentru a-şi arăta NEMULŢUMIREA faţă de noul proiect al legii sănătăţii

O nouă zi de PROTESTE în Capitală! Legea sănătăţii, "picătura" care le-a amintit de toate problemele

"Suntem disperaţi. Nu mai putem rezista. Am o pensie de 500 de lei. Murim. Am venit pentru că suntem disperaţi. Murim", a spus una dintre protestatate, care şi-a exprimat regretul întrucât nu a putut participa şi la protestul de vineri.

"Ieri nu am putut să vin, dar simţeam ca mor şi nu pot să ajung să îmi strig disperarea. Nu se va termina până nu se face ceva. O să venim aici tot timpul", a adăugat pensionara.

Pe cei mai mulţi, noul proiect legii sănătăţii, i-a speriat "de moarte", teama fiind că nu-şi vor mai putea lua nici medicamentele.

Discuţiile privind actul normativ le-a amintit rapid de toate neajunsurile.

"Am răbdat prea mult. Trebuie să ne facem auziţi. Avem multe probleme, nu ne ajung pensiile, copiilor nu le ajung salariile, nepotul nu are serviciu şi nimeni nu îl ajută. Este foarte greu", a spus o altă pensionară, care a participat şi la protestul de vineri.

Târgu Mureş: Peste 1.500 de persoane au participat la un miting pentru susţinerea lui Raed Arafat

Aproximativ 1.500 de persoane au participat, joi seară, la un mitingul pentru susţinerea lui Raed Arafat organizat la Târgu Mureş, unul dintre punctele manifestaţiei fiind sediul SMURD, unde oamenii au scandat "Jos cu hoţii", "Jos Băsescu", "Demisia".

Oamenii au aprins lumânări şi au avut pancarte pe care scria "Solidari cu SMURD", "Respect pentru SMURD", "Fatal error 404: Democracy not found", "Noi pentru SMURD, SMURD pentru noi", "Raed Arafat, suntem alături de tine", "Respect pentru Raed Arafat, greaţă faţă de Băsescu", "Nu ne luaţi dreptul la viaţă", "Raed Arafat, un model de urmat, Băsescu, un model de.... Unul construieşte de 20 de ani, celălalt dărâmă de circa opt ani".

Participanţii la miting au strigat "Arafat nu uita, Mureşul e casa ta", "Jos cu hoţii", "Jos Băsescu", "Demisia", "Băsescu nu uita, România nu e a ta", "Noi pentru SMURD, SMURD pentru noi", "Murim, luptăm, SMURD-ul îl apărăm", "Anticipate".

În rândurile manfestanţilor s-au regăsit sindicalişti şi reprezentanţi ai PSD, PNL, UDMR, PC.

Craiova: Aproximativ o sută de persoane au ieşit în stradă pentru susţinerea lui Raed Arafat

Aproximativ o sută de persoane au mannifestat, sâmbătă, în Piaţa Prefecturii, din Craiova, nemulţumite de proiectul legii sănătăţii, scandând lozinci împotriva actualei guvernări, dar şi în semn de solidaritate cu doctorul Raed Arafat.

"Ne-au batjocorit prea mult guvernanţii! Am îndurat atâtea umilinţe, iar acum vor să ne ia şi SMURD-ul. Era singurul serviciu din ţara asta care nu era corupt. Prin noua lege vor să îşi mai umfle ei buzunarele", a afirmat craioveanul Marian Pascu.

Protestatarii au scandat lozinci de genul: "Jos Băsescu!", "Jos Guvernul", "Alegeri anticipate" şi în acelaşi timp au reclamat neajunsuirle zilnice, în special salariile şi pensiile mici.

"Am venit în stradă pentru că nu mai suportăm. Avem salarii mici, de 400 de lei, întreţinerea ajunge la două camere şi 200 de lei, din ce să mai trăim noi? Iar această lege a sănătăţii a pus capac la toate greutăţile pe care le aveam. Dacă ne îmbolnăvim, ce facem? Ne ducem la privat?", a spus Ştefania Marciu, o altă participantă la manifestarea de protest.

Potrivit jandarmilor, protestul nu a fost autorizat, acţiunea încheindu-se după aproximativ două ore.

Mitingul de susţinere a lui Raed Arafat de la Cluj-Napoca s-a încheiat fără incidente

Mitingul de susţinere a lui Raed Arafat organizat, sâmbătă, în centrul municipiului Cluj-Napoca, s-a încheiat fără incidente, după ce oamenii au participat la un marş pe străzile oraşului şi au cerut demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului condus de Emil Boc.

Cele aproximativ o sută de persoane care participau în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca la un miting de susţinere a lui Raed Arafat au plecat ulterior într-un marş pe Bulevardul Eroilor până în Piaţa Avram Iancu.

Participanţii la miting au trecut prin faţa sediului PDL Cluj, unde au scandat "Nu staţi pe balcoane că muriţi de foame", Nu vă fie frică că Băsescu pică", "PDL nu uita, Gherla este casa ta", "Jos Băsescu şi Boc cu Guvern cu tot".

Ajunşi în Piaţa Avram Iancu, oamenii au continuat să scandeze "Jos PDL, Jos Guvernul", "Cluj, Timişoara şi apoi în toată ţara".

Protestatarii au stat aproximativ o oră în Piaţa Avram Iancu, după care s-au întors în Piaţa Unirii.

Protestul s-a încheiat după aproximativ trei ore, fără să fie înregistrate incidente.

Protestatarii au susţinut că acţiunea va fi reluată duminică, la ora 12.00.

Miting de susţinere a lui Arafat şi la Oradea, la care au participat aproximativ o sută de persoane

Aproximativ o sută de persoane au participat, sâmbătă după-amiază, în Piaţa Unirii din municipiul Oradea, la o manifestare de susţinere a lui Raed Arafat, acestea având pancarte pe care scria "Sănătate, NU moarte", "Demisia Guvernului".

Aproximativ o sută de persoane s-a strâns, sâmbătă, în jurul orei 14.00, la statuia lui Mihai Viteazul din Piaţa Unirii din Oradea, pentru a-l susţine pe Raed Arafat, acţiunea fiind iniţiată pe Facebook de un asistent al SMURD Oradea, de la care însă acesta a lipsit.

"Am aflat de la televizor şi am venit aici pentru că vreau o schimbare", a declarat o orădeancă.

Ea a spus că, deşi nu prea a înţeles prevederile din proiectul Legii sănătăţii, ştie doar că este de rău pentru români.

"Din câte am înţeles, nu e spre binele poporului, care e şi aşa sărac. Sistemul de urgenţe, după câte am înţeles, funcţionează foarte bine, că nu sunt nici acolo foarte mulţi bani, e adevărat. Dar oricum e mai bine de când cu SMURD. Arafat ar trebui adus din nou în sistem. El are viziune şi ar putea da un impuls, să se ţină cont şi de părerea românilor", a spus femeia, care s-a declarat dezamăgită că alţi orădeni nu au participat la protest şi că "poporul nu este unit" la greu.

În Piaţa Unirii a apărut şi preşedintele PNL Bihor, senatorul Cornel Popa, însoţit de alţi liberali, între care preşedintele Clubului Sportiv Municipal, Florin Birta.

"Am aflat de pe Facebook de eveniment, de la SMURD. Dar ei unde sunt?", le-a spus Popa jurnaliştilor, declarându-se "consternat" că la eveniment nu a participat tocmai iniţiatorul.

"Reacţia străzii şi ieri (vineri - n.r.) şi astăzi cred că a vrut să însemne pe de o parte nu doar ce a făcut Băsescu şi camarila lui, adică să facă nişte legi, să «dea cu tifla» unor personalităţi ca Raed Arafat, reacţia străzii a însemnat mult mai mult. Se simte, de la o zi la alta, tot mai apăsat că democraţia din România lipseşte, iar din vocea străzii de ieri am înţeles, tradus în româneşte, că nu se mai poate. S-a ajuns până acolo încât un singur pumn lovit în masă înseamnă orice şi totul se aliniază voinţei lui Băsescu. Se pare că totuşi opinia publică românească începe să se dezmorţească", a spus Popa.

Oamenii au avut pancarte cu mesaje precum "Sănătate, NU moarte", "Demisia Guvernului", "Vrem democraţie, nu dictatură", "Jos Băsescu".

Proteste în faţa Prefecturii Mehedinţi, unde s-au adunat aproximativ 50 de persoane

Aproximativ 50 de persoane s-au strâns, sâmbătă după-amiază, în faţa Prefecturii Mehedinţi, în semn de protest faţă de guvernanţi şi de preşedintele Traian Băsescu.

Cei aproximativ 50 de protestatari au fluturat drapelul României şi au scandat lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului: "Jos Guvernul!" şi "Demisia!", marşul neavând legătură cu proiectul legii sănătăţii sau cu susţinerea lui Raed Arafat, ci cu nemulţumirile faţă de actuala guvernare.

Oamenii au pornit într-un marş de la Prefectura Mehedinţi până la Filiala Judeţeană a Partidului Democrat Liberal, după care au încheiat protestul, îndreptându-se spre casele lor, acţiunea nefiind autorizată.

În ultimele trei zile, în ţară au avut loc mai multe proteste iniţiate ca acţiuni de solidaritate faţă de doctorul Raed Arafat.

Sâmbătă, proteste sunt în derulare în mai multe oraşe, respectiv Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Timişoara, Constanţa, Iaşi, Craiova şi în Capitală.

Târgu Mureş : Circa 40 de persoane s-au adunat în centrul municipiului pentru a-l susţine pe Arafat

Aproximativ 40 de persoane s-au adunat, sâmbătă, la Ceasul floral din centrul municipiului Târgu Mureş, ele susţinând că sunt nemulţumite de nivelul de trai şi de modul cum s-a comportat preşedintele Traian Băsescu cu Raed Arafat.

Cele aproximativ 40 de persoane s-au adunat, în jurul orei 14.30, la Ceasul floral din centrul municipiului Târgu Mureş.

Ele nu au pancarte şi nu strigă, afirmând că au a venit în centru pentru că sunt nemulţumite de nivelul de trai, de preţul medicamentelor, de faptul că nu se găsesc medicamente şi pentru a-l susţine pe Raed Arafat.

Mai mulţi dintre participanţii la manifestare au declarat că preşedintele Traian Băsescu a greşit faţă de Raed Arafat.

"Ar trebui să recunoască că a greşit şi să îşi ceară scuze, ar trebui să îl repună în funcţie pe domnul Arafat sau chiar ca prim-ministru", a spus unul dintre participanţi.

Oamenii discută în grupuri, printe ei aflându-se şi revoluţionari.

Joi seară, aproximativ 1.500 de persoane au participat, la Târgu Mureş, la un miting pentru susţinerea lui Raed Arafat. Participanţii s-au adunat în centrul municipiului Târgu Mureş, de unde au pornit într-un marş pe străzile oraşului, către sediul SMURD.

Manifestanţii au scandat "Vrem să trăim, nu vrem să murim", "Haideţi cu noi", "Jos Băsescu", "Arafat nu uita, noi suntem de partea ta", "Afară din ţară cu javra ordinară", "România, trezeşte-te".

Constanţa: Aproximativ 200 de persoane s-au adunat în faţa Prefecturii pentru susţinerea lui Arafat

Aproximativ 200 de persoane s-au adunat, sâmbătă, la ora 14.00, în faţa sediului Prefecturii judeţului Constanţa, într-un miting de susţinere a lui Raed Arafat.

Protestatarii scandează "Arafat!" "Arafat", "Jos Băsescu", "Jos dictatorul", "Demisia", România, trezeşte-te", "Ieşi afară, javră ordinară", "Nu vrem comasate, vrem aniticpate" şi au pancarte pe care se poate citi: "Arafat, român adevărat" şi "Boala nu are legi", precum şi foi de format A4 pe care scrie: "Băsescu egal Ceauşescu".

După aproximativ 20 de minute de la începutul mitingului, protestatarii au plecat într-un marş spre sediul organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, unde au scandat aceleaşi lozinci timp de aproape un sfert de oră, după care au revenit în faţa sediului Prefecturii, unde se află şi la ora transmiterii acestei ştiri.

Printre protestatari se află şi revoluţionarul constănţean Nicolae Mavrodin, cel care a declanşat un scandal la manifestările organizate de Ziua Marinei anul trecut.

Mavrodin a spus că actualii guvernanţi au distrus toate categoriile sociale şi acum vor "să distrugă şi ultima baricadă, să ia medicii, salvările".

"Scânteia a început la Târgu Mureş şi nu se va opri până când nu vor pleca Traian Băsescu şi Guvernul", a spus Mavrodin.

Jandarmii aflaţi în zonă spun că mitingul nu este autorizat şi că participanţii la acţiunea de protest vor fi amendaţi.

Mitingul de protest de la Sibiu faţă de Guvern şi preşedintele Traian Băsescu s-a încheiat

Mitingul de protest de la Sibiu faţă de Guvern şi preşedintele Traian Băsescu la care au luat parte câteva zeci de persoane s-a încheiat, sâmbătă după-amiază, după aproximativ două ore, oamenii participând la un marş pe bulevardul central din oraş şi pichetând sediul PDL. Cele câteva zeci de protestatari care s-au strâns, sâmbătă, în Piaţa Mare din Sibiu au pornit, ulterior, într-un marş pe bulevardul central din oraş, după ce au rupt cordonul jandarmilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Misiunea noastră era de a supraveghea această acţiune de protest. Le-am atras atenţia participanţilor că încalcă legea şi le-am cerut să se disperseze. Au dorit însă să pornească în marş pe bulevardul central, iar noi am format un cordon. Au forţat cordonul care s-a rupt, la ordin, pentru a nu le provoca prejudicii participanţilor la miting, care erau, în majoritate, persoane vârstnice", a declarat corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sibiu, Alexandru Costea.

Timişoara: Aproximativ o sută de persoane participă la un miting de susţinere a lui Raed Arafat

Aproximativ o sută de persoane, majoritatea revoluţionari, participă, sâmbătă după-amiază, în Piaţa Victoriei din Timişoara, la un protest de susţinere a fostului subsecretar de stat Raed Arafat, ele scandând "Jos Băsescu", "Jos Guvernul Boc".

Protestatarii s-au adunat în jurul orei 14.00 în Piaţa Victoriei din Timişoara, având steaguri tricolore şi coli A4 pe care scrie "Pro Arafat" şi "Jos taxa auto".

Majoritatea celor aproximativ o sută de manifestanţi sunt revoluţionari.

Printre manifestanţi se află şi câteva persoane care au venit pe picioroange şi poartă pe spate steaguri tricolore.

Protestatarii scandează "Jos Băsescu", "Ieşi din ţară javră ordinară", "Jos Guvernul Boc".

Manifestarea este una autorizată deoarece revoluţionarii au primit acordul Primăriei Timişoara să organizeze proteste în Piaţa Victoriei, în fiecare zi, între orele 14.00 şi 17.00, până în 22 ianuarie.

Ploieşti: Circa 70 de persoane au manifestat împotriva lui Băsescu şi a Guvernului şi au agresat jurnalişti

Aproximativ 70 de persoane au participat, sâmbătă după-amiază, la un miting spontan în centrul municipiului Ploieşti, protestatarii strigând lozinci antiguvernamentale, antiprezidenţiale şi agresând fizic sau verbal echipele de jurnalişti ale unor televiziuni care filmau protestul.

Participanţii la protest, cei mai mulţi dintre ei persoane în vârstă, s-au adunat în centrul oraşului Ploieşti începând cu ora 15:00.

Potrivit şefului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova, colonelul Liviu Coman, protestul nu a fost autorizat, iar la manifestare au fost prezenţi mai mulţi membri ai Sindicatului Cadrelor Militare în rezervă şi în retragere şi pensionari.

Printre cei care s-au alăturat protestului s-au aflat şi membri ai PSD, care nu deţin însă funcţii importante în partid sau în administraţia publică locală sau judeţeană.

Unii dintre protestatari au agresat fizic şi verbal echipele unor posturi de televiziune care filmau protestul. La un moment dat, cameramanul unui post de televiziune a fost agresat verbal de către unii protestatari, fiind acuzat că este angajatul unor servicii secrete şi că îi filmează, iar în baza înregistrărilor protestatarii vor fi amendaţi ulterior.

Un alt protestatar l-a agresat fizic pe operatorul de imagine al unei alte televiziuni, nemulţumit că a fost întrebat dacă se teme că va fi amendat în urma participării la protest.

Protestatarii au scandat lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale, strigând "Afară, afară, javră ordinară", "Acela mic şi acela chior şi-a bătut joc de popor", "Demisia!" sau "Ruşine". Unul dintre protestatari afişa o coală de hârtie pe care scria "Respect Raed Arafat".

Chiar dacă preşedintele Traian Băsescu a anunţat vineri că va cere premierului să retragă proiectul legii sănătăţii dacă nimeni nu îl vrea, iar ministrul Sănătăţii a retras imediat actul, totuşi oamenii nu au încetat protestele.

Nici apelul lui Raed Arafat prin care cerea oamenilor să nu iasă în stradă nu a avut succes.

"Mulţumesc mult oamenilor pentru susţinere. Dar îi rog pe toţi să nu se lase manipulaţi politic. Să nu iasă în stradă, să nu răspundă la nicio chemare şi provocare de pe internet sau de la televiziuni", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, Raed Arafat.

Potrivit fostului subsecretar de stat astfel de adunări ar putea degenera şi afecta ideea faţă de lege.

"Nu mă voi implica politic. Voi lucra tehnic, în orice situaţii, pentru ideea urgenţei. Dar legea nu se dezbate în stradă. Să nu afectăm ideea faţă de lege", a adăugat Raed Arafat.

Raed Arafat a demisionat, marţi, din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici