Prună: Poate Metrorex ne explică de ce ar funcţiona metroul după 22.00 dacă nu poţi călători cinstit. Ce RĂSPUNDE Metrorex

Ministrul Justiţiei susţine, într-o postare pe pagina de Facebook, că a intenţionat să circule cu metroul însă nu şi-a putut cumpăra cartelă întrucât casieria avea program până la ora 22.00, cerând astfel Metrorex să explice de ce funcţionează metroul după această oră daca nu se pot cumpăra cartele.

2558 afișări
Imaginea articolului Prună: Poate Metrorex ne explică de ce ar funcţiona metroul după 22.00 dacă nu poţi călători cinstit. Ce RĂSPUNDE Metrorex

Prună: Poate Metrorex ne explică de ce ar funcţiona metroul după 22.00 dacă nu poţi călători cinstit. Ce RĂSPUNDE Metrorex (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

"O chestiune de bucureştean, fără legătura cu justiţia. Aseară, câteva minute după ora 22.00, la metrou la piaţa Victoriei. Vreau să îmi cumpăr o cartelă, domnul din ghereta dedicată îmi spune că nu îmi poate da niciuna, casieria s-a închis la orele 22.00, el e numai paznic. Nu poate face nimic, insistă să sar, îi mulţumesc, nu pot călători fără bilet, insistă din nou, rezist, iese amabil din gheretă, îmi arată un afiş cu programul casieriei. Totul e regulamentar, e închis dupa 22.

Constatare: automate pentru cartele nu există. Învataminte: după ora 22.00 fie nu poţi merge cu metroul în Bucureşti dacă nu ai deja cartelă, fie eşti free rider. Poate Metrorex aude şi ne explică de ce ar funcţiona metroul după 10.00 PM dacă nu poţi călători cinstit, adică cu bilet?! Mi-e dor de taxatoare", a scris ministrul Justiţiei, Raluca Prună, pe pagina sa de Facebook.

Metrorex: Nouă din cele 37 de automate de vândut cartele sunt în reparaţii

Nouă din cele 37 de automate de vândut cartele pentru metrou sunt într-un program de reparaţii care va fi gata la sfârşitul lui iunie, anunţă METROREX care reacţionează astfel la postarea în care ministrul Raluca Prună a anunţat că nu şi-a putut cumpăra cartelă pentru că la caserie se închisese.

"Conducerea Metrorex informează publicul călător asupra faptului că, în urma unei analize realizate, au fost luate, în ultimele şase luni, o serie de măsuri care au îmbunătăţit activitatea comercială a societăţii, astfel încât la acest moment din cele 37 automate de vândut cartele, 28 sunt funcţionale, iar 9 au intrat într-un program de reparaţii care se va finaliza la sfârşitul lunii iunie din acest an. Îi asigurăm pe toţi călătorii noştri că vom face tot ceea ce este posibil pentru ca tehnologiile moderne să devină suportul de bază pentru plata rapidă şi sigură a călătoriei cu metroul", se arată într-un comunicat al companiei.

Reprezentanţii instituţiei anunţă că este în derulare un proiect de modernizare a instalaţiilor pe magistrale care prevede, printre altele, ca până la sfârşitul anului, pentru 41 de staţii să fie instalate 139 de automate noi de vândut cartele. Metrorex susţine că la aceste automate vor fi "toate facilităţile de emitere carduri magnetice, reîncărcare carduri contactless, acordare de rest la plata cash şi plata cu card bancar, astfel încât fiecare acces din cele 41 de staţii să aibă în dotare minim 2 AVC-uri. Totodată, cele 37 AVC-uri existente vor fi modernizate, astfel încât vor da rest la plata cu cash şi vor avea posibilitatea de a reîncărca cardurile contactless. Menţionăm că de la cabinele de acces, legitimaţiile de călătorie pot fi achiziţionate zilnic în intervalul orar 06:00-22:00."

Din luna iulie, în staţiile de metrou vor începe instalarea a zeci de terminale POS, atât în caserii, cât şi la aparatele de vândut cartele şi direct la aparatul de taxare pentru cardul contacless.

"Metrorex depune eforturi consistente pentru a oferi un transport civilizat, sigur şi confortabil cu metroul. Toate problemele care mai există îşi vor găsi soluţii de rezolvare în cel mai scurt timp. Mulţumim călătorilor pentru înţelegere şi pentru faptul că utilizează metroul ca mijloc de transport", se mai arată în comunicatul METROREX.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici