LIVE TEXT  Războiul Israel - Hamas. Alţi 17 ostacii au fost predaţi Crucii Roşii / MAE: doi ostatici români, cu dublă cetăţenie, au fost eliberaţi de Hamas / Un rus, lăsat liber cu „dedicaţie” pentru Putin

  • După negocieri suspendate temporar, a doua predare de ostatici a avut loc între Israel şi Hamas.
  • Conform înţelegerii, 50 de ostatici israelieni - femei şi copii - vor fi eliberaţi de Hamas în patru zile, în schimbul a 150 de prizonieri palestinieni deţinuţi de Israel.
  • Ministerul Afacerilor Externe din România anunţă eliberarea a doi ostatici cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, din Fâşia Gaza.
1489 afișări
Imaginea articolului Războiul Israel - Hamas. Alţi 17 ostacii au fost predaţi Crucii Roşii / MAE: doi ostatici români, cu dublă cetăţenie, au fost eliberaţi de Hamas / Un rus, lăsat liber cu „dedicaţie” pentru Putin

Războiul Israel - Hamas. Hamas a predat Crucii Roşii 20 de ostatici? 7 sunt cetăţeni străini

Orfani, mame, bătrâni: ostaticii eliberaţi în a treia zi

Nouă copii, două mame, două femei în vârstă şi un cetăţean ruso-israelian. După 51 de zile de captivitate, se întorc, în cele din urmă, în libertate, în a treia zi de schimb de prizonieri palestinieni şi ostatici israelieni.

Netanyahu din Gaza, înconjurat de soldaţi, trimite un mesaj Hamas: Mergem până la capăt, până la victorie

„Vom merge până la capăt, până vom câştiga”, a declarat astăzi prim-ministrul Benjamin Netanyahu în timpul unei inspecţii a forţelor armate situate în nordul Fâşiei Gaza. „Nimic nu ne va opri”, a adăugat liderul politic al Israelului.

La Rafah, ceilalţi 4 ostatici: 3 thailandezi şi un rus

Cei patru ostatici străini, care fac parte din grupul celor 17 eliberaţi astăzi de Hamas, au fost predaţi de Crucea Roşie armatei israeliene la punctul de trecere Rafah, la graniţa dintre Fâşia Gaza şi Egipt. Armata israeliană a raportat acest lucru, explicând că ei sunt alţi trei cetăţeni thailandezi şi un rus. Atât Thailanda, cât şi Rusia au purtat negocieri directe separate cu Hamas pentru a-şi elibera cetăţenii.

17 ostatici, predaţi duminică de Hams Crucii Roşii

Armata israeliană a spus că, pe baza informaţiilor primite de la Crucea Roşie, 14 ostatici israelieni şi trei ostatici străini au fost transferaţi Crucii Roşii, scrie BBC.

Hamas a confirmat că a predat Crucii Roşii 13 ostatici israelieni, trei cetăţeni thailandezi şi un cetăţean rus.

Presa israeliană a relatat că rusul are dublă cetăţenie, ceea ce poate explica discrepanţa în ceea ce priveşte cifrele, scriu jurnaliştii britanici.

Hamas: cetăţean rus eliberat în semn de mulţumire pentru Putin

„Ca un omagiu adus eforturilor preşedintelui Vladimir Putin şi ca semn de respect pentru poziţia Rusiei în problema palestiniană, am eliberat unul dintre deţinuţii care are cetăţenie rusă”, a declarat Hamas, citat de radioul public israelian.

Egiptul a primit liste cu 13 ostatici şi 39 de deţinuţi palestinieni care vor fi eliberaţi

Egiptul a primit listele celor 13 ostatici care vor fi eliberaţi astăzi de Hamas şi a celor 39 de prizonieri palestinieni care vor fi eliberaţi din închisorile israeliene. Acest lucru a fost relatat de surse de securitate egiptene citate de presa israeliană. Egiptul, împreună cu Qatar, a jucat un rol important în medierea eliberării ostaticilor şi deţinuţilor palestinieni.

MAE: doi ostatici români, cu dublă cetăţenie, au fost eliberaţi de Hamas

Ministerul Afacerilor Externe din România anunţă eliberarea a doi ostatici cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, din Fâşia Gaza.

MAE informează că duminică, 26 noiembrie, două persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, cu domiciliul în Statul Israel, au fost eliberate.

Astfel, în prezent, patru persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, se mai află ostatice în Fâşia Gaza.

Ministerul Afacerilor Externe „reiterează necesitatea eliberării tuturor ostaticilor din Fâşia Gaza şi salută eforturile diplomatice ale SUA, Statului Qatar şi Republicii Arabe Egipt pentru eliberarea ostaticilor”.

Ambasada României la Tel Aviv şi Consulatul General al României la Haifa menţin contactul cu autorităţile israeliene, precizează MAE.

Un al doilea grup de ostatici israelieni a fost eliberat de Hamas, după ce orele de întârziere au sporit anxietatea familiilor disperate

Armata israeliană a declarat că 13 israelieni au fost eliberaţi în Gaza şi că, în schimb, alţi 39 de prizonieri palestinieni au fost eliberaţi de Israel în Cisiordania. Hamas a eliberat, de asemenea, patru ostatici thailandezi.

Primele eliberări au avut loc fără probleme vineri, în cadrul unui acord de armistiţiu temporar de patru zile negociat de Qatar.

Aripa armată a Hamas, Brigăzile Qassam, a declarat că există probleme legate de livrarea ajutoarelor în nordul Gaza şi de criteriile de selecţie a prizonierilor palestinieni care sunt schimbaţi cu ostaticii deţinuţi de Hamas. Israelul a negat că a încălcat termenii acordului.

Purtătorul de cuvânt al Hamas, Osama Hamdan, a declarat că, de vineri, 340 de camioane cu ajutoare au intrat în Gaza, dar numai 65 au ajuns în nordul Gaza, ceea ce, potrivit acestuia, reprezintă mai puţin de jumătate din ceea ce Israelul a convenit. Israelul descrie nordul ca fiind o zonă de război şi spune că ONU este responsabil pentru livrarea ajutoarelor.

Ulterior, un oficial palestinian de rang înalt, apropiat de discuţii, a confirmat declaraţia Qatarului potrivit căreia disputa a fost rezolvată.

Iar Hamas şi-a exprimat "aprecierea faţă de Egipt şi Qatar pentru că au asigurat continuarea armistiţiului temporar cu Israelul".

Conform înţelegerii, 50 de ostatici israelieni - femei şi copii - vor fi eliberaţi de Hamas în patru zile, în schimbul a 150 de prizonieri palestinieni deţinuţi de Israel. 

Hamas a predat Crucii Roşii 20 de ostatici

Hamas a predat Crucii Roşii Internaţionale 13 ostatici israelieni şi şapte cetăţeni străini, scrie site-ul Haaretz.

Israel, ostatici eliberaţi în drum spre Rafah

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a confirmat eliberarea unui grup de ostatici de către Hamas. „Pe baza informaţiilor primite de la Crucea Roşie, ostaticii se află în prezent în drum spre punctul de trecere Rafah din Fâşia Gaza”, a anunţat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici