Video Reacţii după Rezoluţia PE privind statul de drept. Dragnea: Temele mari pentru România sunt altele/ T. Toader: După ce citesc rezoluţia, îmi exprim un punct de vedere. Ministrul nu vorbeşte pe dinafară

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat marţi, la Parlament, înainte de publicarea raportului MCV şi a adoptării rezoluţiei PE privind statul de drept din România, că „temele mari” din România sunt altele.

1116 afișări

„Eu, ca un român simplu, dar nu umil, consider că pentru România temele mari sunt altele. Temele mari ale acestei ţări sunt, au fost şi vor rămâne dincolo de orice rapoarte şi MCV-uri. Vorbim de sănătate, educaţie, infrastructură, agricultură, dezvoltare economică, venituri mai mari pentru români, reforma marilor sisteme, astea sunt temele, de care noi ne-am ocupat şi am făcut şi personal şi instituţional apeluri permanente către dl Preşedinte de a lucra împreună, numai că le-am făcut degeaba”, a declarat marţi, liderul PSD Liviu Dragnea, întrebat la Parlament cum va fi relaţia României cu UE după raportul MCV şi rezoluţia Parlamentului European.

Comisia Europeană va prezenta, marţi, raportul MCV despre modificarea legislaţiei în domeniul justiţiei, document care va ţine cont şi de cele două avize la Comisiei de la Veneţia.

Parlamentul European a adoptat, marţi, proiectul de rezoluţie prin care exprimă preocupare privind modificarea legislaţiei penale şi judiciare în România. Textul rezoluţiei semnalează îngrijorarea Parlamentului European privind modificarea legislaţiei penale şi judiciare, avertizând că există riscul subminării independenţei justiţiei şi a acţiunilor anticorupţie.

T.Toader: După ce citesc rezoluţia, îmi exprim un punct de vedere. Ministrul nu vorbeşte pe dinafară

Tudorel Toader a declarat, marţi, că nu îşi poate exprima un punct de vedere cu privire la rezoluţia rezoluţia critică la adresa României adoptată de Parlamentul European, pentru că nu a citit-o şi nu vrea să vorbească pe „dinafară” aşa cum, spune el, fac unele persoane din spaţiul public.

„După ce citesc rezoluţia îmi exprim un punct de vedere. Nu îmi cereţi să îmi dau cu părerea fără să citesc, pentru că în România sunt foarte mulţi care cred că le ştiu pe toate. Nu îmi dau cu părerea fără a o citi. Ministrul Justiţiei nu vorbeşte pe din afară, nu face precum nu ştiu cine să îşi dea cu părerea şi să spună că citeşte după aia”, a declarat ministrul Justiţiei, la sediul CSM.

arlamentul European a adoptat, marţi, proiectul de rezoluţie prin care exprimă preocupare privind modificarea legislaţiei penale şi judiciare în România.

Raportul despre situaţia din România, elaborat de Comisia PE pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE), a fost adoptat cu 489 de voturi pentru, 112 împotrivă şi 73 de abţineri.

Textul rezoluţiei semnalează îngrijorarea Parlamentului European privind modificarea legislaţiei penale şi judiciare, avertizând că există riscul subminării independenţei justiţiei şi a acţiunilor anticorupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici