Record de căldură pentru oceane: „7 bombe atomice pe secundă”

Un studiu a arătat valori ridicate ale temperaturilor timp de 6 ani.

1964 afișări
Imaginea articolului Record de căldură pentru oceane: „7 bombe atomice pe secundă”

Record de căldură pentru oceane: „7 bombe atomice pe secundă”

Nouă alarmă pe frontul schimbărilor climatice: în 2021, temperaturile oceanelor au stabilit un nou record, atingând cele mai mari valori măsurate vreodată pentru al şaselea an consecutiv,

Mediterana este bazinul care se încălzeşte cel mai repede. Aşa a afirmat un studiu internaţional potrivit căruia „variaţia conţinutului termic al oceanelor în 2021 este echivalentă cu energia care s-ar obţine prin detonarea a 7 bombe atomice în fiecare secundă pe toată durata anului”. La cercetare au participat 23 de cercetători din 14 instituţii internaţionale.

Potrivit experţilor, noul record a fost atins „în ciuda faptului că în 2021 a avut loc fenomenul cunoscut sub numele de La Niña care a contribuit la limitarea încălzirii în Oceanul Pacific”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici