Restaurant din cartierul Drumul Taberei, închis de ANPC: mizerie şi insecte moarte, între nereguli

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au anunţat, sâmbătă, că au închis restaurantul Trattoria Roma, din cartierul Drumul Taberei, din Capitală, după ce au găsit mizerie şi insecte moarte, dar şi alte nereguli. Acesta îşi reia activitatea după rezolvarea problemelor.

1848 afișări
Imaginea articolului Restaurant din cartierul Drumul Taberei, închis de ANPC: mizerie şi insecte moarte, între nereguli

Restaurant din cartierul Drumul Taberei, închis de ANPC: mizerie şi insecte moarte, între nereguli

Potrivit ANPC, comisarii s-au autosesizat în urma unei postări de pe reţelele de socializare.

Astfel, în urma verificărilor la restaurant, o echipă a Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor municipiul Bucureşti a constatat un mod defectuos de derulare a activităţii restaurantului, .

Astfel, s-a decis oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a unei cantităţi de peste 113 kg produse neconforme în valoare de peste 5.000 lei, a fost aplicată o amendă contravenţională în valoare totală de 10.000 lei, iar prestarea serviciilor a fost oprită până la remedierea deficienţelor.

Între nereguşi, comisarii ANPC au sesizat utilizarea unor materii prime şi preparate culinare fără etichete cu data limita de consum sau elemente de identificare şi caracterizare, utilizarea unor agregate frigorifice total neigienizate, cu prezenţa masivă de praf, impurităţi şi resturi alimentare pe ventilaţia cu care sunt echipate , prezenţa unor insecte moarte, nerespectarea condiţiilor de temperatură şi a vecinătăţilor în agregatele frigorifice, existenţa unui paviment depreciat ce nu poate fi igienizat corespunzător, utilizarea bureţilor de sârmă, în spaţiul de lucru şi colectarea rezidurilor solide în recipiente fără capac. De asemenea, informarea consumatorilor asupra riscurilor previzibile reprezentate de ingredientele cu potenţial alergen lipsea în lista meniu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
restaurant,
anpc,
mizerie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici