Român arestat în timp ce călătorea cu un terorist ce ar fi fost implicat în atacurile din Franţa

Trei indivizi, inclusiv un român, acuzaţi de trafic de persoane au fost arestaţi în Austria, în vehiculul lor fiind depistat un extracomunitar care ar putea fi implicat în atentatele comise în noiembrie 2015 la Paris, afirmă surse citate de presa austriacă.

3565 afișări
Imaginea articolului Român arestat în timp ce călătorea cu un terorist ce ar fi fost implicat în atacurile din Franţa

Român arestat în timp ce călătorea cu un terorist ce ar fi fost implicat în atacurile din Franţa

Un cetăţean român, un sirian şi un marocan au fost arestaţi în urmă cu câteva zile la punctul de trecere Walserberg, situat la frontiera Austriei cu Germania, informează site-ul Salzburg24.at.

Conform publicaţiei SalzburgerNachrichten.at, unul dintre suspecţii arestaţi ar fi implicat în atentatele comise la Paris pe 13-14 noiembrie 2015, soldate cu 130 de morţi şi revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic. Autorităţile austriece nu au confirmat că ar fi fost arestat vreun suspect de terorism.

Cei trei suspecţi se află în arest preventiv în oraşul austriac Eisenstadt, a declarat procurorul local, Ronald Koch, citat de agenţia de ştiri APA. Cei trei suspecţi intraseră în Austria venind din Ungaria, într-un vehicul în care erau încă 14 persoane, fiind interceptaţi de o unitate a forţelor speciale Cobra în momentul în care se pregăteau să treacă în Germania.

Conform unor surse din cadrul poliţiei citate de Salzburger Nachrichten, în vehicul a fost depistat un islamist care ar fi avut rol de complicitate în atacurile teroriste comise în capitala Franţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici