România, fruntaşă la cele mai periculoase drumuri din Uniunea Europeană în 2019

  • Aproximativ 22.800 de persoane şi-au pierdut viaţa pe drumurile din UE în 2019
  • România a avut cea mai mare rată a accidentelor mortale din UE în 2019, potrivit Comisiei Europene
  • „Niciun deces sau accident grav pe drumurile din Europa în 2050. Acesta este obiectivul nostru”-a declarant comisarul pentru Transporturi, Adina Vălean
690 afișări
Imaginea articolului România, fruntaşă la cele mai periculoase drumuri din Uniunea Europeană în 2019

România fruntaşă la cele mai periculoase drumuri din Uniunea Europeană în 2019/ 96 de accidente mortale la un milion de locuitori

România a avut în medie 96 de accidente mortale la un milion de locuitori, aproape dublu faţă de media din UE, potrivit Comisiei Europene.

Totuşi ţara noastră a făcut şi progrese. Dacă în anul 2010, rata mortalităţii provocate de accidentele rutiere era 186 decese la un million de locuitori, în 2019, cifra a ajuns la 96 de morti. Ceea ce înseamă o reducere de 22%.

„Niciun deces sau accident grav pe drumurile din Europa în 2050. Acesta este obiectivul nostru. Ne propunem cu 50% mai puţine decese şi cu 50% mai puţine accidente grave până în 2030 şi ştim că această ţintă poate fi atinsă”, a declarat comisarul pentru Transporturi, Adina Vălean.

Ţările cu cel mai mic număr de decese provocate vreodată de accidentele rutiere înregistrate in 2019 sunt: Croaţia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Letonia, Luxemburg şi Suedia.

Aproximativ 22.800 de persoane şi-au pierdut viaţa pe drumurile din UE în 2019. Adică cu 23% mai puţin decât în 2010, şi cu 2% mai puţin decât în 2018.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici