România, ţara din UE cu cel mai scăzut nivel al absenteismului la locul de muncă

România este ţara din Uniunea Europeană cu cel mai scăzut nivel al absenteismului la locul de muncă. O companie mare pierde peste 200.000 de euro pe an din cauza absenteismului.

3425 afișări
Imaginea articolului România, ţara din UE cu cel mai scăzut nivel al absenteismului la locul de muncă

România, ţara din UE cu cel mai scăzut nivel al absenteismului la locul de muncă

România este ţara din Uniunea Europeană cu cel mai scăzut nivel al absenteismului la locul de muncă, înregistrând o rată de doar 2.5% în trimestrul al treilea al anului 2021.

La polul opus, în Suedia, rata absenteismului este de 27.8%, în vreme ce media la nivelul Uniunii Europene este de 15%, potrivit datelor Eurostat.

Chiar dacă, prin comparaţie cu media europeană, românii lipsesc puţin, pentru companiile mari, cu peste 300 de angajaţi, acest lucru se traduce în pierderi de sute de mii de euro.

„În România, procesul de planificare a turelor de lucru este unul anevoios şi repetitiv. Managerii pot pierde chiar şi până la 10 ore pe săptămână gestionând programul de lucru al angajaţilor iar rezultatul, nu de puţine ori, este fie unul care afectează relaţiile dintre angajaţi, fie performanţa companiei. Mai mult decât atât, în cazul unei absenţe, întregul flux de lucru poate fi dat peste cap. Pe parcursul unui an, în cazul unei companii cu 300 de angajaţi, absenteismul provoacă pierderi de peste 200.000 euro”, afirmă Mitu Morega, Product Manager shiftin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici