Românul care s-a sinucis în penitenciar la Milano, un ieşean ce a ucis cu cruzime un cetăţean italian

Românul care s-a spânzurat într-un penitenciar de la periferia oraşului Milano era din judeţul Iaşi şi era condamnat pe viaţă după ce în 2007 a ucis un cetăţean italian pe care l-a lovit cu o bâtă în cap, apoi i-a dat foc locuinţei, el fiind căutat câteva luni de autorităţi pentru a fi încarcerat.

995 afișări
Imaginea articolului Românul care s-a sinucis în penitenciar la Milano, un ieşean ce a ucis cu cruzime un cetăţean italian

Românul care s-a sinucis în penitenciar la Milano, un ieşean ce a ucis cu cruzime un cetăţean italian (Imagine: Arhiva AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit unor surse oficiale, bărbatul care s-a spânzurat într-un penitenciar din Italia se numea Ioan Gabriel Bărbuţă şi era din localitatea ieşeană Miroslava.

El a fost condamnat la închisoare pe viaţă de o instanţă din Italia după ce în 2007 a ucis, prin lovituri repetate, un cetăţean italian în vârstă de 60 de ani, apoi i-a incendiat locuinţa şi i-a furat plăcuţele de înmatriculare de la autoturism. Crima a avut loc în localitatea Due Carrare din Italia.

Potrivit autorităţilor italiene, Bărbuţă a muncit înainte de comiterea crimei la câţiva kilometri de casa cetăţeanului italian, Guerrino Bissacco, pe care îl cunoştea şi la care mai lucra din când în când.

În ziua crimei, 6 iunie 2007, românul a intrat în garajul lui Bissacco pentru a-i fura plăcuţele de înmatriculare de la autoturism, Bărbuţă vrând să meargă cu maşina în localitatea Rovigo, la un club de noapte la care lucra iubita sa, pe care intenţiona să o răpească pentru a o duce în România.

Italianul a auzit zgomote şi a mers în garaj pentru a vedea ce se întâmplă, surprinzându-l pe ieşean în timp ce demonta numerele de înmatriculare.

Potrivit anchetatorilor italieni, în acel moment Bărbuţă, care şi-a dat seama că a fost recunoscut, l-a lovit pe italian cu o bâtă în cap, după care l-a dus în dormitor, unde l-a sufocat. Ulterior, românul a dat foc casei şi a pus o butelie lângă trupul italianului. Zece zile mai târziu, bărbatul a fost arestat.

Bărbatul a fost achitat iniţial de către două instanţe din Italia, fiind eliberat din arest. Ulterior, în iunie 2013, Bărbuţă a fost condamnat la închisoare pe viaţă de Curtea de Apel din Veneţia, trebuind să plătească şi despăgubiri de 200.000 de euro unei rude a victimei. Bărbatul a fost judecat pentru omor calificat, incendiere, furt calificat, mutilare şi desfigurare de cadavre.

După eliberarea din arest, Bărbuţă a venit la Iaşi, autorităţilor italiene emiţând, după pronunţarea sentinţei definitive, un mandat european de arestare pe numele acestuia.

În septembrie 2013, bărbatul a fost prins de poliţiştii ieşeni la Miroslava, localitatea natală a acestuia, iar instanţa a decis extrădarea acestuia pentru ispăşirea pedepsei.

Sâmbătă, românul, în vârstă de 39 de ani, a fost găsit mort în celula în care era închis, în Penitenciarul Opera, situat la periferia oraşului Milano (nordul Italiei). Anchetatorii au stabilit că acesta s-a spânzurat.

Bărbuţă a avut probleme cu legea şi în România, el fiind arestat de mai multe ori pentru altercaţii în baruri şi primind chiar şi o condamnarea de doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare pentru un astfel de scandal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici