S-a terminat licitaţia pentru un lot din Autostrada de Centură a Bucureştiului. Cătălin Drulă: „Sper să nu fie din nou contestată”

  • Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunţă că s-a terminat licitaţia pentru un lot din Autostrada de Centură a Bucureştiului.
  • Este vorba despre un tronson lung de 8,6 kmilometri, între Afumaţi şi Pantelimon, pe care vor începe lucrările în curând, dacă licitaţia nu va fi contestată.
5086 afișări
Imaginea articolului S-a terminat licitaţia pentru un lot din Autostrada de Centură a Bucureştiului. Cătălin Drulă: „Sper să nu fie din nou contestată”

S-a terminat licitaţia pentru un lot din Autostrada de Centură a Bucureştiului. Cătălin Drulă: „Sper să nu fie din nou contestată”

Ministrul Cătălin Drulă a anunţat pe Facebook că a fost stabilit câştigătorul pentru proiectarea şi execuţia lotului 3 din Autostrada de Centură a Bucureştiului, inelul nordic.

Este vorba despre tronsonul lung de 8,6 kilometri, între Afumaţi şi Pantelimon, care cuprinde şapte pasaje. Lucrările vor începe curând dacă nu vor fi contestaţii.

„Contractul în valoare de 413 milioane de lei prevede 12 luni pentru proiectare şi 18 luni pentru execuţie. La fel ca în cazul proiectelor similare, vom discuta cu antreprenorul să urgenteze proiectarea. Sper ca această licitaţie să nu fie din nou contestată, astfel încât să putem semna cât mai rapid contractul”, a explicat Cătălin Drulă.

Ministrul Transporturilor a prezentat stadiul lucrărilor pe celelalte segmente ale A0.

„Pe lotul adiacent, 4 (lung de 5 km, între Pantelimon şi A2), constructorul se mişcă bine cu proiectarea, iar execuţia lucrărilor va începe la toamnă. Acelaşi antreprenor ca pe lotul 4 lucrează la proiectare şi pe lotul 2 al A0 nord (19 km între Corbeanca şi Afumaţi), după ce, în mai, Compania de drumuri a semnat contractul pentru proiectare + execuţie. În prima parte a anului viitor începe aici şantierul de execuţie a lucrărilor. Planul anunţat rămâne în picioare: pe semi-inelul sudic al A0 vom putea circula din 2023, iar pe cei circa 100 de km ai întregii autostrăzi de centură, în 2024”, a precizat ministrul Cătălin Drulă.

CITEŞTE ŞI: Infrastructura României: câţi kilometri de autostradă sunt în lucru acum

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici