Saloane cu condiţii de hotel şi o mansardă în care va fi cafenea, inaugurate la Maternitatea Braşov

Conducerea Maternităţii Braşov a inaugurat, marţi, opt saloane moderne, cu plată, cu condiţii hoteliere de trei stele, două lifturi, precum şi mansarda renovată a clădirii, unde va funcţiona, în regim de închiriere, o cafenea, investiţiile totale fiind de 900.000 de lei.

99 afișări
Imaginea articolului Saloane cu condiţii de hotel şi o mansardă în care va fi cafenea, inaugurate la Maternitatea Braşov

Saloane cu condiţii de hotel şi o mansardă în care va fi cafenea, inaugurate la Maternitatea Braşov (Imagine: Adi Piclisan/ Arhiva Mediafax Foto)

Consilierul judeţean Mihai Pascu a spus, marţi, într-o conferinţă de presă, că investiţiile făcute la spital, susţinute de Consiliul Judeţean Braşov, se ridică la 900.000 de lei, însă au ca scop generarea de venituri proprii spitalului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, au fost montate în maternitate două lifturi moderne, unul pentru persoane şi unul pentru tărgi, pentru care au fost cheltuiţi 260.000 de lei, au fost renovate opt saloane care au condiţii hoteliere de trei stele, investiţia fiind de 240.000 de lei, şi a fost amenajată mansarda spitalului unde va funcţiona o cafenea, în acest caz investiţia ridicându-se la 400.000 de lei.

"Este de apreciat ideea managerului de la Maternitatea Braşov pentru că atunci când am discutat în 2013 de bugetul alocat spitalelor publice doctorul Mircea Preda a venit cu această idee de a eficientiza investirea banilor prin investiţii care ulterior aduc venituri spitalului. Din acest motiv am promis anul trecut şi azi facem această inaugurare, şi anume reabilitarea mansardei spitalului, care până acum nu a beneficiat de nicio reabilitare din 1986, de când s-a înfiinţat maternitatea. Acesteia i se adaugă cele două lifturi şi saloanele cu condiţii hoteliere deosebite, care contribuie la îmbunătăţirea veniturilor şi, implicit, ne degrevează pe noi, judeţul, de alocări din bugetul public pentru tot felul de cheltuieli", a spus Pascu.

La Maternitatea Braşov funcţionează în prezent 15 saloane cu plată dotate cu 33 de paturi, cu condiţii hoteliere de trei stele. Saloanele au două sau trei paturi, au mobilier modern, sunt dotate cu televizor, frigider, fierbător de apă şi grup sanitar propriu, iar accesul se face pe bază de cartelă.

"Erau multe paciente care doreau internare la salonul cu plată şi nu aveam locuri, iar acum nu mai există această problemă. Până acum erau 13 paturi în şapte saloane cu plată, iar acum avem 33 de paturi în 15 saloane. Exista o bătălie pentru aceste paturi, iar acum nu mai avem această problemă, gradul de ocupare fiind de 70%", a spus managerul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Braşov, dr. Mircea Preda.

Pacientele care solicită internarea la saloanele cu plată trebuie să plătească 80 de lei pentru o noapte, dacă perioada de internare depăşeşte cinci nopţi tariful este de 50 lei pe noapte, iar dacă stau mai mult de 15 zile tariful este de 30 de lei pe noapte. Până în prezent, tariful la rezervele cu plată era de 120 de lei pe noapte.

Materniatea Braşov are o capacitate de 275 de paturi.

O altă sursă suplimentară de venit pentru spital este mansarda unităţii, care se întinde pe o suprafaţă de 150 de metri pătraţi, spaţiul urmând să fie scos la licitaţie pentru închiriere, preţul de pornire a licitaţiei fiind de 980 de lei pe lună. Aici va funcţiona o cafenea pentru paciente, aparţinători şi personalul spitalului, dar vor putea fi organizate şi simpozioane ale firmelor din domeniul medical, potrivit sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici