Salvamontiştii din Buşteni avertizează că pe Platoul Bucegi vântul bate cu putere viscolind zăpada

Salvamontiştii din Buşteni îi anunţă pe turişti că toate traseele din Masivul Bucegi sunt închise şi îi avertizează să nu urce pe munte, întrucât pe Platoul Bucegi vântul bate cu putere viscolind zăpada.

73 afișări
Imaginea articolului Salvamontiştii din Buşteni avertizează că pe Platoul Bucegi vântul bate cu putere viscolind zăpada

Salvamontiştii din Buşteni avertizează că pe Platoul Bucegi vântul bate cu putere viscolind zăpada (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, toate traseele din Masivul Bucegi sunt închise în această perioadă, aşa cum se întâmplă în fiecare iarnă.

Salvamontiştii îi avertizează pe turişti să nu plece în drumeţii montane, întrucât în zonele înalte, la altitudini de peste 1.000 de metri, a nins, vântul bate cu putere viscolind zăpada, iar vizibilitatea este redusă.

La altitudini sub 1.000 de metri sunt precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă.

Conform sursei citate, telecabina care urcă din staţiunea prahoveană Buşteni până în zona Babele din Masivul Bucegi a fost oprită, sâmbătă, din cauza vântului care suflă cu peste 60 de kilometri pe oră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici