Şapte maşini ale unor români aflaţi la mare în Bulgaria au dispărut din faţa hotelurilor - VIDEO

Şapte autoturisme ale unor turişti români aflaţi în staţiunile Albena şi Nisipurile de Aur au fost furate, în noaptea de vineri spre sâmbătă, din faţa a două hoteluri, a declarat primarul localităţii Clejani din judeţul Giurgiu, Florin Nidelea, care este unul dintre păgubiţi.

808 afișări
Imaginea articolului Şapte maşini ale unor români aflaţi la mare în Bulgaria au dispărut din faţa hotelurilor - VIDEO

Melia Grand Hermitage - Nisipirile de Aur

Primarul localităţii Clejani a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că vineri seară s-a cazat, împreună cu familia, la Hotel "Melia Grand Hermitage" din staţiunea Nisipurile de Aur, unde a ajuns cu maşina sa, un BMW X5.

El a spus că sâmbătă dimineaţă, când a coborât în parcarea din faţa hotelului, a constatat lipsa maşinii, dar şi a altui autoturism, un BMW X 6, aparţinând tot unui turist român care venise împreună cu el.

"Este indamisibil ce s-a întâmplat şi nu îmi vine să cred. Am crezut că sunt condiţii pentru un turism la standarde europene, dar văd că nu e aşa. Noi am plătit când am plecat din Bucureşti, în voucherele care cuprindeau masa şi cazarea, inclusiv preţul parcării", a spus primarul.

El susţine că avea în maşină şi paşapoartele, actele autoturismului şi documentele de identitate ale sale şi ale altor şase persoane din familie care îl însoţesc.

"Aseară am lăsat maşina în parcare la ora 01.00. Ginerele meu a văzut că maşina era la locul ei, dar azi dimineaţă maşina mea şi a celuilalt român a dispărut. Am fost la recepţia hotelului şi mi s-a spus că sistemul video de supraveghere a parcării nu a funcţionat noaptea trecută. Nu îmi vine să cred aşa ceva, atât timp cât maşinile furate sunt la mai puţin de şase metri în faţa unei camere de supraveghere", a mai declarat primarul.

Potrivit acestuia, alte cinci maşini ale unor turişti români cazaţi în staţiunea Albena au dispărut, vineri noaptea, din faţa unui hotel.

El a spus că în toate cazurile de furt a fost anunţată Poliţia bulgară, dar şi autoriăţi diplomatice române.

"Am anunţat Poliţia. Este la faţa locului la acest moment, a venit şi Jandarmeria deoarece mulţi dintre turiştii români aflaţi în hotel au coborât şi ei în parcare revoltaţi de ceea ce s-a întâmplat. Au fost momente de altercaţie între noi şi jandarmi. Am filmat un jandarm bulgar care a agresat un român", a adăugat primarul.

Consulul României la Sofia ştie doar de două maşini furate

Consulul României la Sofia, Marius Dilof, a declarat sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că are informaţii doar de două maşini furate ale cetăţenilor români, iar poliţia din Albena şi Nisipurile de Aur precizează că nu au fost înregistrate incidente între turiştii români din Bulgaria şi poliţişti.

Marius Dilof a precizat că a primit un telefon de la un român care denunţa două furturi de maşini ale unor prieteni de-ai lui, fără a da numele păgubiţilor.

"Eu am informaţii doar de două furturi, m-a sunat un român care a spus că s-au furat maşinile a doi prieteni de-ai lui, fără a le da nume sau număr de telefon", a subliniat consulul.

De asemenea, Marius Dilof a spus că poliţia din staţiunile turistice Albena şi Nisipurile de Aur a afirmat că nu sunt înregistrate incidente între turiştii români şi poliţişti.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici