Şapte TRENURI, oprite în staţii din cauza copacilor rupţi de vijelii, reînscrise treptat în grafic

Vijeliile din ţară afectează traficul feroviar, duminică seara fiind afectate şapte trenuri de călători, care staţionează în gări după ce mai mulţi copaci au fost rupţi de rafalele puternice de vânt şi au căzut pe şine, potrivit CFR.

2578 afișări
Imaginea articolului Şapte TRENURI, oprite în staţii din cauza copacilor rupţi de vijelii, reînscrise treptat în grafic

Şapte TRENURI s-au oprit în staţii din cauza copacilor rupţi de vijelii

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a transmis, duminică seara, că echipele de intervenţie acţionează pe intervalele de staţii Nădejdea - Livezi Ciuc şi Cozna - Grădiniţa pentru îndepărtarea copacilor căzuţi pe calea ferată.

Copacii au fost rupţi de rafalele puternice de vânt, care au atins în aceste zone viteze de aproape 100 de kilometri pe oră.

Potrivit CFR SA, şase trenuri de călători - IR 1540, R 5208, R 5207, R 4206, IR 1834 si R 5711 - staţionează temporar în gările Siculeni, Grădiniţa şi Cosna, iar IR 1831 a fost retras în gara Cosna, unde va staţiona până la redeschiderea circulaţiei.

„Personalul feroviar acţionează pentru tăierea şi îndepărtarea copacilor de pe calea feată şi remedierea deranjamentelor tehnice produse la liniile de contact, astfel încât trenurile să fie reînscrise în circulaţie în condiţii de siguranţă”, transmit reprezentanţii CFR.

CFR: Intervenţii pe calea ferată pentru îndepărtarea copacilor rupţi de rafalele puternice de vânt

La ora 19.35 s-a redeschis circulaţia şi între staţiile Cosna şi Grădiniţa, trenurile care au staţionat temporar în gări vor fi treptat reînscrise în grafic, a anunţat CFR SA duminică seara, după mai multe ore în care linia ferată fusese blocată din cauza căderii de copaci.

La ora 18.50 s-a repus sub tensiune intervalul de staţii Nădejdea-Livezi Ciuc, trenurile IR 1540, R 5208 şi R 5207 urmând să fie reînscrise treptat în circulaţie

Intervenţiile între Cosna şi Grădiniţa continuă şi la această oră, personalul feroviar care verifica zona descoperind şi alţi copaci prăbuşiţi pe calea ferată. Se acţionează pentru tăierea şi îndepărtarea lor de pe linie. Trenul IR 1831 a fost retras în gara Cosna, unde va staţiona până la redeschiderea circulaţiei.

„Copacii au fost rupţi de rafalele puternice de vânt, care au atins în aceste zone viteze de aproape 100 de km pe oră. În momentul prezent, 6 trenuri de călători - IR 1540, R 5208, R 5207, R 4206, IR 1834 si R 5711 - staţionează temporar în gările Siculeni, Grădiniţa şi Cosna, iar IR 1831 staţionează între Cosna şi Grădiniţa”, a comunicat CFR SA.

Personalul feroviar acţionează pentru tăierea şi îndepărtarea copacilor de pe calea feată şi remedierea deranjamentelor tehnice produse la liniile de contact, astfel încât trenurile să fie reînscrise în circulaţie în condiţii de siguranţă.

CFR SA cere scuze călătorilor aflaţi în trenurile care staţionează temporar şi îi sigură că intervenţiile personalului feroviar au drept scop reluarea traficului în condiţii de siguranţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici