SCANDALUL CĂRNII DE CAL: Carne tocată etichetată vită, despre care se crede că ar fi de cal, într-un magazin din Capitală

O cantitate de 200 de kilograme de carne tocată etichetată drept vită, despre care se crede că ar fi de cal, a fost depistată într-un magazin din Bucureşti, a anunţat, joi, vicepreşedintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu.

1065 afișări
Imaginea articolului SCANDALUL CĂRNII DE CAL: Carne tocată etichetată vită, despre care se crede că ar fi de cal, într-un magazin din Capitală

SCANDALUL CĂRNII DE CAL: Carne tocată etichetată vită, despre care se crede că ar fi de cal, într-un magazin din Capitală(Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimenelor (ANSVSA) au precizat că joi, prin Sistemul Rapid de Alertă, a fost transmisă această suspiciune de fraudă, constând în substituirea cărnii de vită cu cea de cal.

Din lotul respectiv au fost prelevate probe de către inspectorii sanitari veterinari, rezultatul analizelor urmând să fie făcut public în aproximativ o săptămână.

Depistarea cărnii de cal în anumite produse ce ar fi trebuit să conţină vită a generat anul acesta un scandal european de proporţii, care nu a ocolit România, ca urmare a unor suspiciuni legate de provenienţa materiei prime.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici