SCANDALUL plăcuţelor „M...PSD”: Două săptămâni de pomină şi cinci zile „în eroare”. Ce urmează?

Scandalul plăcuţelor M...PSD este departe de a se încheia. Poliţiei i-a luat două săptămâni să constate că plăcuţele cu mesajul „M..PSD” din Suedia nu sunt legale, apoi încă cinci zile să anunţe că a făcut o eroare, iar şoferul scapă de dosarul penal. La Poliţie se desfăşoară acum o anchetă internă.

1954 afișări
Imaginea articolului SCANDALUL plăcuţelor „M...PSD”: Două săptămâni de pomină şi cinci zile „în eroare”. Ce urmează?

SCANDALUL plăcuţelor „M...PSD”: Două săptămâni de pomină şi cinci zile „în eroare”. Ce urmează?

CITEŞTE CONTINUAREA ÎN PAGINA 2

Răzvan Ştefănescu, în vârstă de 45 de ani, a intrat în România pe data de 17 iulie, prin Vama Nădlac, cu o maşină cu numere de înmatriculare conţinând un mesaj obscen la adresa PSD. Mesajul s-a viralizat foarte repede, iar şoferul a circulat cu automobilul prin întreaga ţară. Timp de zece zile, a fost oprit în trafic de patru ori de Poliţie, în judeţele Olt, Hunedoara şi Dolj. Nu a primit nicio amendă, nicio interdicţie.

Abia pe data de 30 iulie, adică la două săptămâni de la intrarea în ţară, poliţiştii l-au oprit pe Răzvan Ştefănescu în Bucureşti şi au luat măsuri împotriva şoferului devenit vedetă în online. Poliţia i-a reţinut plăcuţele de înmatriculare şi permisul, motivul invocat fiind acela că românul nu avea dreptul să circule cu numerele preferenţiale, obţinute în Suedia, pe teritoriul României.

„Astăzi, în jurul orei 6,00, un echipaj de poliţie al Brigăzii Rutiere din cadrul DGPMB, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza sectorului 3, a depistat în trafic un autoturism, înmatriculat în Suedia, condus de un bărbat, în vârstă de 45 de ani. Conducătorul auto a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere în vederea declanşării verificărilor procedurale, pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei juridice în ceea ce priveşte regimul de înmatriculare şi circulaţie şi a vehiculului pe drumurile publice", se arată în comunicatul Poliţiei Rutiere de luni.

Imediat au apărut speculaţiile că de fapt bărbatul a fost "vânat" din cauza mesajului anti-PSD pe care îl plimba prin ţară. Alţii au acuzat Poliţia că ezită în aplicarea legislaţiei, dacă are nevoie de 10 zile să ia măsuri.

Pentru a lămuri situaţia şi a arăta că de fapt cele două săptămâni au fost necesare doar pentru a comunica cu oficialii din Suedia, reprezentaţii Poliţiei: Andrei Linţă, directorul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, directorul adjunct al Direcţiei Rutiere Marian Badea şi Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al IGPR au ieşit public, luni, într-o conferinţă de presă.

Aşa a aflat şi şoferul că pe numele său se deschide dosar penal. Printre articolele încălcate de acesta ar fi fost şi unul din Convenţia de la Viena din 1968, ce stipula faptul că numerele de înmariculare trebuie să conţină şi litere şi cifre. Întrebaţi dacă plăcuţele ar fi fost "Bravo PSD", oamenii legii au dat asigurat că măsurile ar fi fost similare.

Ce au omis reprezentanţii Poliţiei era faptul că acea Convenţie a fost amendată în anul 2015 de către Belgia, care cerea tocmai ca maşinile să poată circula cu plăcuţe care conţin exclusiv litere. Niciuna dintre părţile semnatare nu a avut vreo obiecţie, motiv pentru care modificarea a intrat în vigoare în luna septembrie 2016.

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici