Şcoală terminată cu bani de la Chevron, inaugurată sub supravegherea poliţiştilor şi jandarmilor

Şcoala primară din localitatea vasluiană Păltiniş, zonă în care Chevron deţine acord de mediu pentru explorarea gazelor de şist, terminată cu bani de la companie, a fost inaugurată, luni, sub supravegherea Poliţiei şi Jandarmeriei, "pentru a preveni fapte de tipul celor care au fost la Pungeşti".

167 afișări
Imaginea articolului Şcoală terminată cu bani de la Chevron, inaugurată sub supravegherea poliţiştilor şi jandarmilor

Şcoală terminată cu bani de la Chevron, inaugurată sub supravegherea poliţiştilor şi jandarmilor (Imagine: Silviu Matei/Arhiva Mediafax Foto)

Mai multe echipaje de poliţişti şi jandarmi au supravegheat, luni, festivitatea de deschidere a şcolii primare din localitate Păltiniş, finalizată cu bani de la compania Chevron, cea care deţine un acord de mediu pentru explorarea gazelor de şist în zona respectivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Vaslui susţin că prezenţa unui număr mai mare de forţe de ordine în zonă a avut drept scop prevenirea unor fapte asemănătoare celor din comuna Pungeşti, unde la sfârşitul anului trecut s-a instituit zonă specială de siguranţă, în urma incidentelor dintre localnici şi jandarmi.

"Pe lângă prezenţa poliţistului de la Postul Băceşti şi a unui echipaj de la Poliţia Rurală Negreşti, care a desfăşurat activităţi de prevenţie pe raza localităţii Păltiniş, un alt echipaj a efectuat activităţi de patrulare pe traseul Băceşti - Băbuşa (n.r.- singura rută prin care se face accesul în localitatea Păltiniş). Scopul acestor activităţi a fost cel de a preveni faptele de natură contravenţională sau penală, de tipul celor care au avut loc pe raza comunei Pungeşti”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Pe lângă poliţişti şi jandarmi, la inaugurarea unităţii de învăţământ a fost prezent şi şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vaslui, Paul Smântână.

Începută în urmă cu şapte ani, şcoala de la Păltiniş, în care învaţă 72 de elevi de ciclu primar, a costat 1,5 milioane de lei, finalizarea lucrărilor făcându-se abia anul acesta, cu sprijinul financiar al companiei Chevron, care a contribuit cu 390.000 de lei.

În plus, compania petrolieră a donat şi fondul de carte de la biblioteca şcolii, constând în 2.800 de cărţi. Totodată, cei 72 de elevi au primit uniforme şcolare şi ghiozdane cu rechizite pentru noul an şcolar.

Mai multe acţiuni de protest au avut loc la sfârşitul anului trecut în comuna Pungeşti, după ce compania Chevron a anunţat că va începe lucările de explorare a gazelor de şist în apropierea localităţii Siliştea. După mai multe confruntări dintre localnici şi forţele de ordine, Poliţia a insitutit in zona unde Chevron a început explorarea gazelor de şist "zonĂ de siguranţă publică" pentru a putea astfel spori activităţile de patrulare şi control în localitatea Pungeşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici