Sechestru pe averile lui Locic şi Căşuneanu

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au decis să pună sechestru asigurator pe o parte din averile oamenilor de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu, cercetaţi pentru fapte de corupţie alături de Cătălin Voicu şi Florin Costiniu, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

145 afișări
Imaginea articolului Sechestru pe averile lui Locic şi Căşuneanu

Costel Căşuneanu (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, Marius Locic a fost chemat la DNA pentru a i se comunica decizia de a pune sub sechestru o sumă de aproximativ 30.000 de euro din averea sa.

În cazul lui Costel Căşuneanu, procurorii vor institui sechestru asigurator pe o sumă de 200.000 de euro.

Omul de afaceri Marius Locic s-a prezentat, miercuri dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), unde a fost citat de procurori pentru a da noi declaraţii în dosarul în care este cercetat pentru fapte de corupţie, alături de senatorul Cătălin Voicu.

În ultimele zile au fost audiaţi de procurorii anticorupţie omul de afaceri Costel Căşuneanu, cercetat şi el în acest dosar, vicepreşedintele PSD Dolj, Maria Schutz, preşedintele Senatului, Mircea Geoană. De asemenea, procurorii DNA au mai audiat în acest dosar patru magistraţi de la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal a instanţei supreme, pe judecătorul Nicu Jidovu, de la Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Ştefania Elena Vochiţă, grefieră la instanţa supremă, secretara fostului preşedinte al Secţiei civile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Florin Costiniu, avocatul Cezar Bivolaru, precum şi pe fostul prim-procuror al Parchetului Judecătoriei sectorului 1 Bucureşti, Mircea Ene.

Senatorul Cătălin Voicu a fost arestat preventiv în 30 martie, fiind acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.

În această cauză au mai fost arestaţi preventiv, pentru trei zile, judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu, acuzaţi de corupţie în dosarul în care este cercetat şi senatorul Cătălin Voicu.

Ei au fost eliberaţi în 13 aprilie, după ce un complet de nouă judecători al instanţei supreme a admis recursul împotriva deciziilor de arestare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici