Medic arestat. Şeful unităţii de primiri urgenţe al unui spital din Brescia, în arest după ce ar fi ucis doi bolnavi

Şeful unităţii de primiri urgenţe al unui spital din Brescia, Italia, este în arest după ce ar fi provocat intenţionat decesul a doi bolnavi de Covid.

8776 afișări
Imaginea articolului Medic arestat. Şeful unităţii de primiri urgenţe al unui spital din Brescia, în arest după ce ar fi ucis doi bolnavi

SURSA FOTO: Quotidiano Libero, publicaţie locală din Italia

Şeful unităţii de primiri urgenţe al spitalului Montichiari din Brescia este acuzat că a administrat intenţionat anestezice şi medicamente blocante neuromusculare pacienţilor cu coronavirus, ceea ce le-a cauzat moartea.

Medicul a fost arestat sub acuzaţia de omucidere voluntară, pentru că a administrat medicamente care au dus la moartea a doi pacienţi cu Covid, scrie La Repubblica.

Bărbatul se află în arest la domiciliu, deoarece, potrivit judecătorilor, există riscul ca acesta să repete infracţiunea.

Faptele datează din martie anul trecut, când bolnavii de Covid au umplut până la refuz spitalele din Italia. Autorităţile, la două luni după fapte, au adunat şi prelucrat informaţii despre posibilitatea ca decesul unor pacienţi, care a avut loc în camera de urgenţă a spitalului, să fi fost cauzat de „practici medicale întreprinse în mod conştient de către un medic”.

Investigaţia a făcut posibilă analiza dosarelor medicale ale mai multor pacienţi decedaţi în acea perioadă, constatându-se că în unele cazuri starea pacienţilor s-a agravat brusc. Trei trupuri au fost exhumate pentru a fi supuse autopsiei şi investigaţiilor toxicologice.

Investigaţiile au relevat apoi prezenţa unui medicament anestezic şi relaxant muscular folosit în mod obişnuit în procedurile de intubaţie şi sedare, care, dacă este utilizat în afara procedurilor şi dozelor specifice, poate determina moartea pacientului.

Mai mult, în dosarele medicale verificate, administrarea acestor medicamente nu apare, motiv pentru care a apărut ipoteza că medicul este responsabil şi pentru fals în documente publice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici