Sentinţă premieră pentru Judecătoria Iaşi: O femeie, obligată la daune morale după ce soţul a aflat de pe Facebook că a fost părăsit

O ieşeancă a fost obligată să plătească daune morale către fostul soţ, după ce acesta a aflat de pe Facebook că a fost înşelat şi părăsit, sentinţa fiind o premieră pentru Judecătoria Iaşi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

4095 afișări
Imaginea articolului Sentinţă premieră pentru Judecătoria Iaşi: O femeie, obligată la daune morale după ce soţul a aflat de pe Facebook că a fost părăsit

Sentinţă premieră pentru Judecătoria Iaşi: O femeie, obligată la daune morale după ce soţul a aflat că a fost părăsit de pe Facebook

O femeie din Iaşi a fost obligată de magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi la plata unor despăgubiri morale în valoare de 2.000 de lei, în urma divorţului de fostul soţ, care a aflat de pe Facebook că soţia a decis să îl părăsească.

Decizia Judecătoriei Iaşi nu este definitivă şi poate fi contestată.

Totul a pornit în urmă cu aproximativ un an, când femeia a plecat din locuinţa comună, iar soţul a aflat de pe reţeaua de socializare că aceasta ar fi plecat în străinătate cu un alt bărbat.

Femeia care îşi părăsise domiciliul conjugal a postat pe Facebook fotografii cu împreună cu cel cu care plecase în străinătate, spunând că au o relaţie.

În faţa instanţei, bărbatul a susţinut că nu au existat neînţelegeri între ei doi, însă femeia a afirmat că ar fi fost agresată, dar nu a reuşit să dovedească acest lucru.

„Clientul meu s-a consumat foarte mult şi a căzut în depresie, am depus la dosar şi înscrisuri medicale care atestă acest lucru. Din această cauză, el a făcut tratament de specialitate peste şase luni, iar, mai apoi, a avut nevoie de consiliere psihologică”, a declarant, vineri, corespondentului MEDIAFAX, avocatul Paula Alina Lupu, care îl reprezintă pe reclamant.

Potrivit acesteia, în faţa instanţei, femeia a venit însoţită de bărbatul cu care se afişase pe pagina de Facebook şi a recunoscut că a început o nouă relaţie cu acesta chiar în timpul căsătoriei.

„Noi am solicitat divorţul din culpa exclusivă a pârâtei şi daune de 4.000 de lei. Cert este că e prima hotărâre de acest gen dată în instanţele ieşene. Speţele de genul acesta ridică probleme deosebite de ordin probatoriu, motiv pentru care mă bucur că am reuşit să obţinem la Iaşi prima hotărâre prin care s-au acordat daune morale în urma desfacerii căsătoriei. Deşi suma acordată este modică, pentru clientul meu reprezintă o compensaţie pentru suferinţa psihică şi afectivă care i-a fost cauzată, o recunoaştere a faptului că situaţia în care a fost pus a fost una injustă”, a mai spus Paula Alina Lupu.

Cei doi ieşeni erau căsătoriţi de aproximativ doi ani şi nu aveau copii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici