Serviciul Român de Informaţii: Respingem CATEGORIC orice încercare de a implica SRI în numirea premierului României

Serviciul Român de Informaţii transmite că instituţia nu este implicată în numirea premierului României, precizările venind după ce social democraţii i-au cerut lui Mihai Tudose asigurări că nu are "dublă comandă", dar şi ca urmare a speculaţiilor referitoare Sorin Grindeanu.

1806 afișări
Imaginea articolului Serviciul Român de Informaţii: Respingem CATEGORIC orice încercare de a implica SRI în numirea premierului  României

SRI: Respingem categoric orice încercare de a implica SRI în numirea premierului

"În legătură cu speculaţiile apărute in spaţiul public referitoare la o presupusă implicare a Serviciului Român de Informaţii în desemnarea premierului României, SRI face următoarele precizări: Respingem categoric orice încercare de a implica SRI în dispute politice, în numirea premierului României sau alte acţiuni care nu ţin de misiunile asumate potrivit cadrului legal. Considerăm aceste afirmaţii din spaţiul public denigratoare şi menite să afecteze imaginea instituţiilor fundamentale dintr-un regim democratic. SRI îşi reafirmă determinarea de a rămâne echidistant, neimplicat politic şi concentrat pe îndeplinirea misiunilor sale cu respectarea strictă a legii", transmite SRI printr-un comunicat de presă.

Precizările SRI vin după discuţiile din spaţiul public referitoare la Sorin Grindeanu, premierul în funcţie, şi Mihai Tudose, premierul desemnat.

Lia Olguţa Vasilescu a anunţat, imediat după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, că Mihai Tudose, propunerea pentru funcţia de premier, va trebui să arate că nu are ”dublă comandă”, asta după ce a absolvit un curs post-universitar în domeniul securităţii naţional la Colegiul Superior de Securitate Naţională, Serviciul Român de Informaţii, în 2006. În acelaşi an a participat la un curs de specializare post-universitar la Colegiul Naţional de Apărare – Bucureşti.

Potrivit CV-ului său, în 2013 Mihai Tudose ocupa postul de conferenţiar universitar la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Vitează”. "Nu a predat niciodată nici ca profesor titluar, nici ca asociat", au declarat reprezentanţii SRI pentru MEDIAFAX.

Luni seara, preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Mihai Tudose pentru funcţia de premier al României.

De asemenea, şi în legătură cu premierul interimar, Sorin Grindeanu, au apărut speculaţii referitoare la o apropiere de SRI, după ce a absolvit în anul 2013 un program postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională la ANI, dar şi ca urmare a angajării la Guvern a unui fost ofiţer SRI.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici