Accident la Sibiu: Doi morţi şi şapte răniţi după ce autocarul în care se aflau s-a răsturnat. MAI: Şoferul a tras brusc de volan, pentru a evita o coliziune

Accidentul din judeţul Sibiu, în urma căruia două persoane au murit şi alte şapte au fost rănite, s-a produs după ce şoferul microbuzului a tras brusc de volan pentru a eviza coliziunea cu autoturismul din faţă, apoi s-a răsturnat în şanţ, potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

672 afișări
Imaginea articolului Accident la Sibiu: Doi morţi şi şapte răniţi după ce autocarul în care se aflau s-a răsturnat. MAI: Şoferul a tras brusc de volan, pentru a evita o coliziune

Sibiu: Doi morţi şi şapte răniţi după ce autocarul în care se aflau s-a răsturnat (Imagine: Shutterstock)

"Accidentul s-a soldat cu decesul a două persoane şi rănirea altor şapte, care au fost transportate la spital, trei fiind în stare gravă. Din primele verificări a reieşit că autocarul s-a răsturnat în şanţ după ce şoferul a tras brusc de volan pentru a evita coliziunea cu autoturismul din faţă. Accidentul a avut loc în localitatea Mohu, judeţul Sibiu, pe DN1, la intrarea pe autostradă", arată MAI, într-un comunicat de presă.

Autocarul venea din Italia şi se îndrepta spre judeţul Suceava, a precizat sursa citată.

După primirea apelului privind producerea accidentului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a pus în aplicare planul roşu de intervenţie, care prevede mobilizarea de forţe şi mijloacele auto suplimentare. La faţa locului au fost trimise patru autospeciale complexe de intervenţie şi de descarcerare şi două autospeciale SMURD de la ISU Sibiu, precum şi cinci ambulanţe. Totodată, la locul accidentului au mers şapte poliţişti de la rutieră, precum şi echipa de cercetare.

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a cerut Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă să monitorizeze acţiunea de intervenţie a efectivelor MAI şi să fie informat cu privire la evoluţia stării răniţilor, se mai arată în comunicatul citat.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Luciana Balteş, a declarat că şapte persoane din cele aflate în autocar au fost transportate la Spitalul Judeţean Sibiu, trei dintre acestea fiind în stare gravă.

Potrivit acesteia, alte persoane au primit îngrijiri medicale la locul accidentului, fiind vorba doar de excoriaţii şi contuzii, care nu au necesitat transportul la spital.

Balteş a precizat că autocarul s-a răsturnat în afara şoselei, traficul la locul accidentului nefiind afectat.

Conform primelor informaţii, în autocar se aflau 13 pasageri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici