Silviu Predoiu anunţă înfiinţarea asociaţiei “România, Implică-te!"

  • “România, implică-te” este o asociaţie care îşi propune să dea glas fiecarui român care doreşte să aibă un cuvânt de spus în viaţa politică.
  • Manifestul cu obiectivele şi modul de acţiune al asociaţiei în perioada următoare pot fi găsite pe site-ul romaniaimplica-te.ro.
  • Din grupul de inţiativă fac parte Silviu Predoiu, Constantin Iacov, Mihaela Stoiciuc şi Dan Goga.
1375 afișări
Imaginea articolului Silviu Predoiu anunţă înfiinţarea asociaţiei “România, Implică-te!"

Silviu Predoiu anunţă înfiinţarea asociaţiei “România, Implică-te!"

Silviu Predoiu a lansat marţi asociaţia “România, Implică-te!" şi site-ul romaniaimplica-te.ro, un loc unde „se pot regăsi toţi românii care vor să-şi depăşească statutul de simpli plătitori de taxe şi să schimbe ceva”.

“În ultima vreme, în câteva ocazii, am menţionat intenţia de a lansa un proiect, o iniţiativă ce are ambiţia de a convinge pe cât mai mulţi dintre semenii noştri că a fi cetăţean astăzi ar trebui să însemne ceva mai mult decât a plati taxele la timp şi din când în când, poate, a şi vota. Că dacă vrei să schimbi cu adevărat ceva în viaţa ta, a participa ocazional la o manifestaţie de susţinere sau de protest, a posta sau a face comentarii în social media, reprezintă un bun început, dar numai un început”, afirmă marţi Silviu Predoiu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Prin înfiinţarea acestei asociaţii, fostul şef adjunct al SIE vrea să-i încurajeze şi să-i reunească pe toţi românii care au sentimentul că vocea lor nu contează.

“În ciuda sentimentului că eşti singur şi, prin urmare nu ai nicio putere în a genera o schimbare, în realitate sunt foarte multi cei care gândesc ca tine, iar împreună puteţi orice. Trebuie doar să vă întâlniţi şi să hotărâţi ce şi cum trebuie făcut. În acest scop, împreună cu câţiva prieteni, am decis să înfiinţăm Asociatia "România, Implică-te!" Nu a fost un demers facil, mai avem de parcurs un pas, dar mă bucur să îţi spun că de astăzi, pentru început, am lansat site-ul Asociatiei noastre. Oricât ne-am dori, nu este încă locul unde vei găsi răspunsuri ci mai degrabă întrebări dar, pornind de la acestea, îţi promit că împreună vom identifica soluţii la frământările noastre comune legate de viaţa cetăţii”, mai spune Silviu Predoiu.

Conform site-ului romaniaimplica-te.ro, asociaţia îşi propune “să ofere o voce demnă şi puternică fiecarui român ce va alege să aibă un cuvânt de spus în viaţa politică şi civică. Suntem dintre cei care au înţeles că tăcerea şi absenteismul ca forme de delimitare nu ne ajută pe noi, ci pe ei. Suntem cetăţeni care au decis să se implice pentru că aşa nu se mai poate!”.

Manifestul organizaţie îi îndeamnă pe toţi cei care nu se regăsesc în niciunul dintre partidele de astăzi, dar vor ca opinia lor să conteze, să se alăture acum asociaţiei “România, Implică-te!" pentru că “orice amânare ne poate costa viitorul nostru şi al familiilor noastre”.

“Nu avem astăzi o formulă cu rezultate garantate, dar căutând împreună, cât mai mulţi, umăr la umăr, vom găsi cu siguranţă calea spre a ne reîntâlni toţi în mândria de a fi cetăţeni ai României. Vorbim cu toţi cei care vor să ştie şi să înţeleagă ce se întâmplă cu adevărat în viaţa publică, cu cei care nu mai vor să le fie ruşine de cuvinte ca <patriotism> sau <patriot> şi vor să aibă ceva de spus în construcţia viitorului, cei care nu mai vor să fie minţiţi, nu mai vor să fie trataţi cu aroganţă şi indiferenţă, cei care vor să conteze, toţi cei care sunt pregătiţi să dea, dar şi hotărâţi să ceară respect”, se mai arată în Manifest.

De asemenea, în document se regăsesc toate obiectivele pe care şi le propune asociaţia în perioada următoare: “Respectul pentru demnitatea şi drepturile fundamentale ale fiecărui cetaţean se va regăsi în tot ceea ce este promovat de asociaţia noastră. Imparţialitatea politică va călăuzi toate acţiunile noastre, guvernanţii vor fi cântăriţi nu după partidul căruia aparţin, ci după măsura în care faptele lor răspund cu adevărat nevoilor majorităţii românilor. Onestitatea se va regăsi în toate demersurile noastre, căci înţelegem că nu o poţi cere dacă nu o şi oferi în egală măsură. Asumarea răspunderii pentru vorbele şi faptele noastre ne va însoţi fiecare pas, pentru că numai aşa îl vom putea convinge pe cel de alături că poate avea încredere în noi”.   

Din grupul de iniţiativă fac parte Silviu Predoiu, Constantin Iacov, Mihaela Stoiciuc şi Dan Goga. “Venim din domenii diferite de activitate, dar avem în comun seriozitatea şi responsabilitatea cu care ne privim profesiile şi, pentru o bună perioadă de timp, am crezut că este suficient ca aport personal la evoluţia societăţii. Şi poate ca ar fi fost aşa dacă fiecare, dar mai ales politicienii, ar fi văzut lucrurile la fel. Suntem cetăţeni care au decis să se implice pentru că aşa nu se mai poate!”, se arată pe site-ul asociaţiei.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici