Sindicatele cer PNL sancţionarea lui Florin Cîţu după declaraţia făcută privind situaţia bugetarilor din România: Reprezintă un afront adus!

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ cere ca Florin Cîţu să fie sancţionat de conducerea PNL, după declaraţia făcută privind măsurile din sectorul bugetar. El spunea că salarile bugetarilor sunt duble faţă de privat, motiv pentru care ei ar trebui să muncească fără a primi alte beneficii.

3558 afișări
Imaginea articolului Sindicatele cer PNL sancţionarea lui Florin Cîţu după declaraţia făcută privind situaţia bugetarilor din România: Reprezintă un afront adus!

Sindicatele cer PNL sancţionarea lui Florin Cîţu după declaraţia făcută privind situaţia bugetarilor

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a precizat, joi, prin intermediul unui comunicat de presă remis MEDIAFAX, că desi au trecut 48 de ore de la declaraţia făcută de liderul senatorilor PNL, Florin Cîţu pe contul unei pagini de socializare, nimeni din conducerea Partidului Naţional Liberal nu a ieşit în spaţiul public cu o replică prin care, cel puţin, să delimiteze partidul „de vorbele unui singur om”. „Ne putem întreba astfel, Florin Cîţu a vorbit doar pentru el sau conducerea PNL este reprezentată de acesta?”, se precizează în comunicat.

Liderul senatorilor PNL, Florin Cîţu, declara pe contul unei pagini de socializare că “în medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat. DUBLE! Bugetarii trebuie să accepte să muncească fără vouchere, tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, pensii speciale şi mai ales trebuie să accepte să fie concediaţi atunci când nu-şi fac treaba. A lucra în sectorul public nu trebuie să mai arate ca un premiu. Ca şi cum cel care ajunge acolo a câştigat la loterie şi este aranjat pe viaţă”.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ consideră că declaraţia făcută de Florin Cîţu este un atac la adresa tuturor cadrelor didactice, medicilor sau funcţionarilor publici „care muncesc devotat şi cinstit în această ţară”. Aceştia au precizat că PNL ar trebui să îl sancţioneze pe Florin Cîţu, întrucât în caz contrar, „este părtaşă la acest atac la adresa bugetarilor”.

„În învăţământ, un cadru didactic poate ajunge la un salariu de 3.000 de lei abia după 25 de ani vechime. Vi se pare mult, domnule Florin Cîţu? Noi spunem că este insuficient. Un debutant din învăţământ, absolvent de studii superioare, are salariul egal cu cel al unui muncitor necalificat din sistemul privat. Vi se pare cinstit, domnule Florin Cîţu? Noi spunem că nu!”, se mai arată în comunicat.

Sursa citată mai precizează şi faptul că în ciuda afrontului adus bugetarilor, prin funcţia pe care o are ca senator al României, Florin Cîţu uită faptul că este plătit din bani publici. „Indemnizaţia de care beneficiază depăşeşte cu mult salariul unui profesor cu zeci de ani vechime. Aşa cum uită că este alesul oamenilor, inclusiv al acestor bugetari pe care îi denigrează în acest moment”, se precizează în comunicat.

Reprezentanţii FSLI au declarat prin intermediul comunicatului de presă şi faptul că Florin Cîţu „nu are nici cel mai mic habar despre realitatea din şcoli, de exemplu, unde salariile personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic sunt departe de a fi la nivelul colegilor noştri din ţările UE”.

FSLI spune să se aşteaptă ca liderul partidului, Ludovic Orban, să îl sancţioneze cel puţin declarativ pe liderul senatorilor PNL.

„Acest lucru nu s-a întâmplat, ceea ce înseamnă că ne putem întreba: Florin Cîţu este o portavoce a liberalilor? Dacă nu este, senatorul ar trebui să fie sancţionat de PNL! În plus, consider că în urma acestor declaraţii, senatorul Florin Cîţu ar trebui să îşi prezinte demisia din funcţia publică pe care o deţine. Declaraţia acestuia reprezintă un afront adus şi Parlamentului României”, a declarat preşedintele FSLI, Simion Hancescu, prin intermediul comunicatului de presă.

Şi Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România - Frăţia, a reacţionat cu privire la declaraţiile făcute de senatorul Florin Cîţu pe contul unei reţele de socializare, privind măsurile din sectorul bugetar, solicitând în acest sens o reacţie din partea PNL.

„Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România - Frăţia, confederaţie reprezentativă la nivel national, solicită Partidului Naţional Liberal să comunice public dacă îşi asumă declaraţiile domnului senator Florin Cîţu referitoare la măsurile din sectorul bugetar (sănătate, educaţie, administraţie publică, securitate naţională, apărare şi ordine publică), pe care ar urma să le ia dacă ajunge la guvernare, respectiv: eliminarea voucherelor, tichetelor de vacanţa, sporurilor, pensiilor speciale, introducerea unor taxe pe venit mai mari decât cele ale angajaţilor din mediul privat pentru a-şi păstra aceste beneficia”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX de către reprezentnţii confederaţiei.

Aceştia au concluzionat spunând că, pentru întreaga societate este absolut necesară o asumare publică a acestor declaraţii care, „datorită gravităţii lor, pot afecta activitatea întregului sistem bugetar”.

Taguri:
bucuresti,
pnl,
sindicate

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici