Şoferul care a provocat un accident mortal, din nou liber. Ordonanţa de reţinere a expirat, Parchetul General a demarat o anchetă internă

Bărbatul de 23 de ani din Bucureşti care a provocat miercuri un accident mortal şi a fugit de la locul faptei este din nou liber, după ce ordonanţa de reţinere a expirat, acesta urmând să fie prezentat marţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă, au precizat surse oficiale pentru MEDIAFAX.

1512 afișări
Imaginea articolului Şoferul care a provocat un accident mortal, din nou liber. Ordonanţa de reţinere a expirat, Parchetul General a demarat o anchetă internă

Şoferul fără permis care a provocat un accident mortal în Capitală a fost reţinut (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)

Parchetul General, anchetă internă în cazul şoferului care a provocat un accident mortal

Serviciul de Îndrumare şi Control din cadrul Parchetului General face verificări privind modul de desfăşurare a anchetei deschise în cazul şoferului care a provocat săptămâna trecută un accident mortal şi a fugit de la locul faptei, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Procurorul General al României, Augustin Lazăr, a dispus efectuarea unor verificări în cazul anchetatorilor care instrumentează dosarul deschis după ce, miercuri, un tânăr a provocat un accident mortal după care a fugit de la locul faptei, au precizat surse oficial pentru MEDIAFAX.

Poliţiştii au emis sâmbătă o ordonanţă de reţinere, ducându-l pe tânăr în faţa unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3. Potrivit legii, magistratul putea să confirme sau să infirme ordonanţa poliţiştilor, în acest caz procurorul dispunând infirmarea reţinerii şi lăsarea în libertate a bărbatului.

Ulterior, duminică, audierile au fost reluate şi ordonanţa emisă de poliţie sâmbătă a fost pusă în aplicare, expirând luni dimineaţa. Procurorii au luat măsura după ce au extins cercetările şi pentru alte fapte de conducere fără permis. În cadrul anchetei s-a cerut arestarea acestuia, instanţa urmând să ia o decizie marţi.

Tânărul este acuzat de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducere fără permis.

08:35: Şoferul fără permis care a provocat un accident mortal în Capitală a fost reţinut

Bărbatul de 23 de ani din Bucureşti care a provocat miercuri un accident mortal şi a fugit de la locul faptei a fost reţinut de procurori, după ce, anterior, a fost lăsat în libertate, au declarat oficiali din cadrul Parchetului Judecătoriei Sectorului 3 pentru MEDIAFAX.

Audierile au fost reluate duminică de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 din Capitală, după ce sâmbătă seara bărbatul care a condus fără permis şi a produs un accident mortal după care a fugit de la locul faptei, a fost lăsat în libertate.

Astfel, în urma audierilor de duminică tânărul de 23 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind extinsă urmărirea penală şi pentru alte fapte de conducere fără permis, la sediul parchetului fiind audiaţi mai mulţi martori, au declarat oficiali din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 din Capitală pentru MEDIAFAX.

"Procurorul nu a propus arestarea preventivă a şoferului, astfel că acesta a plecat acasă liber ca pasărea cerului. Frustrant! Incredibil de frustrant pentru toţi cei care au muncit la acest caz. Cam acestea sunt momentele în care simţi că cineva îşi bate joc de munca ta", a transmis poliţistul Marian Godină, cel care a publicat imediat după accident, pe pagina sa de Facebook, un apel către oamenii care recunosc autoturismul implicat în accident să anunţe Poliţia Rutieră.

În urma accidentului produs, la data de 24 august, pe strada Energeticienilor din Bucureşti, o femeie a decedat. Tânărul care a provocat accidentul a părăsit locul accidentului fără acordul poliţiştilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici