Şoferul de Ferrari condamnat după ce a ucis un tânăr pe trotuar, la Timişoara, eliberat condiţionat

Adrian Cocoană, bărbatul condamnat la patru ani de închisoare după ce în august 2008 a pierdut controlul autoturismului Ferrari pe care îl conducea şi a accidentat un tânăr aflat pe trotuar, la Timişoara, a fost eliberat condiţionat, marţi, după doi ani şi şase luni de închisoare.

133 afișări
Imaginea articolului Şoferul de Ferrari condamnat după ce a ucis un tânăr pe trotuar, la Timişoara, eliberat condiţionat

Şoferul de Ferrari condamnat după ce a ucis un tânăr pe trotuar, la Timişoara, eliberat condiţionat

Decizia a fost luată de Judecătoria Timişoara.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Timişoara, Carmen Uţoiu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că Adrian Cocoană a fost eliberat condiţionat, marţi, după ce a ispăşit două treimi din pedeapsă.

"Adrian Iosif Cocoană a intrat în Comisia de eliberare condiţionată a Penitenciarului Timişoara, după ce a executat două treimi din pedeapsă. Comisia a propus eliberarea condiţionată a deţinutului, iar Judecătoria Timişoara a admis propunerea, în data de 19 septembrie. Astăzi (marţi - n.r.) Adrian Cocoană a fost pus în libertate", a spus Carmen Uţoiu.

La ieşirea din Penitenciarul Timişoara, Adrian Iosif Cocoană a fost aşteptat de un prieten. Imediat după ce a ieşit de pe poarta închisorii, Cocoană a urcat pe locul din dreapta al maşinii prietenului său, fără să facă vreo declaraţie.

Adrian Iosif Cocoană a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, în 21 august 2008, după ce, conducând cu viteză, a scăpat autoturismul Ferrari de sub control şi a accidentat mortal un tânăr aflat pe trotuar, în zona centrală a Timişoarei.

Şeful de atunci al Poliţiei Rutiere Timiş, Florin Bolbos, declara că şoferul avea viteză foarte mare în momentul accidentului, fiind pe o porţiune de drum drept. Pe sensul său de mers, pe ambele benzi erau maşini în faţa sa, iar el a intrat în depăşire pe contrasens. Pentru că veneau maşini din faţă, a vrut să intre pe sensul său, a lovit un taximetru, care a ricoşat în dreapta, iar Ferrari-ul s-a izbit de un cap de pod, însă înainte a lovit şi doi pietoni.

Şoferul a fugit atunci de la locul accidentului şi s-a predat Poliţiei după aproape 24 de ore. El le-a spus oamenilor legii că a plecat de la locul accidentului după ce s-a speriat de mulţimea care-i spunea că este un criminal.

Tânărul de pe trotuar lovit de maşină, Lucian Reja, a murit la scurt timp la spital, în timp ce prietena acestuia, Cristina Rohnean, lovită şi ea de acelaşi autoturism, a suferit câteva leziuni. Pasagerii din taximetru, două femei şi doi copii, au scăpat nevătămaţi.

În 9 octombrie 2009, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timiş l-au trimis în judecată pe Iosif Adrian Cocoană pentru ucidere din culpă, vătămare corporală gravă şi pentru infracţiuni privind circulaţia pe drumurile publice. Mai târziu, procesul a fost strămutat de la Judecătoria Timiş la Craiova. Aici, Curtea de Apel Dolj l-a condamnat definitiv pe Adrian Cocoană la patru ani de închisoare cu executare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici