Video Sorin Oprescu, întâlnire cu Şova la instanţă: Nu trecem prin momente foarte bune - VIDEO/FOTO

Sorin Oprescu, prezent vineri la sediul instanţei supreme, s-a întânit cu Dan Şova, care participa la un nou termen din dosarul Turceni-Rovinari, în care este cercetat pentru mai multe infracţiuni, fostul primar al Capitalei precizând că niciunul dintre ei nu trece prin "momente foarte bune".

457 afișări

Sorin Oprescu a mers vineri dimineaţă la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a fi prezent la judecarea unei cereri pe care a formulat-o în dosarul în care este cercetat pentru fapte pe care le-ar fi comis în calitate de primar.

La aceeaşi instanţă, a mers şi senatorul Dan Şova, judecat pentru complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani, în dosarul Turceni - Rovinari. Cei doi s-au întâlnit în curtea instanţei supreme, Oprescu declarând că are o relaţie apropiată cu Dan Şova şi că ambii trec prin clipe grele.

"Totdeauna am avut o relaţie apropiată cu Dan Şova, mi-a plăcut, s-a zbătut în viaţa lui pentru ceea ce a dorit să facă şi multe lucruri i-au reuşit. Nu trece prin momente foarte bune, noi nu trecem prin momente foarte bune. Asta e viaţa, unii încearcă să ne târască în noroi, încerci să ieşi. Până la urmă nu contează cum ai căzut, contează cum te ridici. Eu n-am reuşit, dar fac eforturi", a declarat Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu a fost trimis în judecată la data de 20 noiembrie 2015, fiind acuzat de luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat. Potrivit rechizitoriului procurorilor, Bogdan Popa, în calitate de director al Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, a constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat ulterior şi ceilalţi inculpaţi, care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul Municipiului Bucureşti, grup pe care, de la finalul anului 2013, l-ar fi condus Sorin Oprescu.

În dosarul care îl vizează pe Dan Şova este judecat şi fostul premier Victor Ponta pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat. Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin Cabinet Individual de Avocat "Victor-Viorel Ponta" a obţinut de la SCA "Şova şi Asociaţii" suma 181.439,98 de lei, pentru activităţi, care în realitate nu s-au efectuat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici